آشنایی با خواص انواع کشمش

به گزارش بیست آمار، انگور خشک شده یا همان کشمش، قرن ها پیش به وجود آمده است. کشمش، میوه خشک مغذی است و مانند دیگر خشکبارها در تمام سال یافت می گردد.

آشنایی با خواص انواع کشمش

خواص انواع کشمش و مویز :

1- کشمش یک غذای پر انرژی، کم چرب و کم سدیم می باشد. بنابراین برای افرادی که رژیم های کم سدیم را باید رعایت نمایند، خوردن کشمش بسیار مفید می باشد.

2- مویز و کشمش از گروه خوراکی های با طبع گرم است و واقعیت این است خوراکی های با طبع گرم به علت مغذی بودن، ضعف و ناتوانی اعضای بدن همچون قلب، کبد، مغز و سیستم تناسلی را تامین می نماید و با احیای نیرو، اثر بخشی خود را در افراد با مزاج متعادل و گرم بهتر از افراد سردمزاج نشان می دهد.

3- ترکیبات موجود در مویز می تواند از غلظت خون کاسته و به ارتجاعی بودن رگ ها یاری کند و خون را با سرعت و نیروی بیشتری در سیستم تناسلی به حرکت درآورد.

4- مویز می تواند به پمپاژ قلب و عملکرد کبد یاری نموده و گرمی و حرارت را در سرتاسر بدن پخش کند.

5- مویز به دلیل داشتن ویتامین های گروه B از شدت استرس روابط جنسی می کاهد و با تقویت مغز و اعصاب سبب افزایش قدرت فهم و درک و انگیزه می شود.

6- کشمش و مویز به دلیل غنی بودن از ریزمغذی ها برای بچه ها در حال رشد و دانش آموزان میان وعده تنقلی مناسب، اما بسیار پرکالری است.

7- مصرف روزانه و مرتب آن می تواند به تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر یاری کند.

8- کشمش دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد و از تخریب سلولی جلوگیری می نماید.

9- کشمش برای سلامت استخوان ها و جلوگیری از پوکی استخوان نقش مهمی را بر عهده دارد، به همین دلیل مصرف آن برای زنان قبل از یائسگی بسیار مفید است..

10- منبع خوب ویتامین D و هورمون استروژن می باشد.

11- کشمش با وجودی که شیرین و چسبناک می باشد، بر دندان اثر مخربی ندارد و باعث خرابی دندان نمی شود، حتی می توان گفت این میوه خشک از فساد دندان جلوگیری می نماید… کشمش برای سلامت دندان و لثه بسیار مفید می باشد.

12- کشمش منبع خوب ویتامین ها و عناصر مغذی بدن می باشد. عناصر و ویتامین هایی همچون آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین B در کشمش موجود است.

13- کشمش محتوی مقدار زیادی آهن می باشد… 600 گرم کشمش، 90 درصد آهن مورد احتیاج روزانه بدن را تأمین می نماید. 100 گرم کشمش در حدود 88/1میلی گرم آهن دارد، در حالیکه 100 گرم گوشت گاو بین 4-2 میلی گرم آهن دارد.

14- کشمش، منبع خوب فیبر، آنتی اکسیدان و همچنین منبع خوب انرژی می باشد.

15- فیبر باعث جلوگیری از سرطان کولون، یاری در جلوگیری از رشد غیر معمول سلول ها، بیماری ها و همچنین کنترل قند خون را می شود.

16- کشمش را به گوشت اضافه کنید تا مقدار چربی غذا را کم کند و مقدار فیبر و آهن را افزایش و مقدار سدیم را کاهش دهد.

17- آنتی اکسیدان از پیری و بیماری های حاصله از آن می کاهد.

18-دارا بودن بروم برای سلامت استخوانها

  • بروم ماده معدنی است که رابطه ای مستقیم با سلامتی دارد و در سلامت استخوان زنان نقش عمده ای ایفا می نماید. بروم ماده ای است که برای تبدیل استروژن و ویتامین D به شکلهای فعال آنها، مورد احتیاج است. بعد از یائسگی در زنان میزان استروژن کاهش می یابد و باعث حساس شدن استخوانها می شود تا آنجا که هورمون پاراتیروئید دستور به برداشت کلسیم از استخوانها را می دهد.
  • مطالعات نشان داده است که بروم از آرتروز استخوانی و پوکی استخوانها جلوگیری می نماید و تاثیرات مفید استروژن درمانی در زنانی که به سن یائسگی رسیده اند را افزایش می دهد. کشمش بین 50 میوه ایست که حاوی بروم می باشد.

19- کشمش از سرطان جلوگیری می نماید.

20- کشمش میزان LDL یا کلسترول بد را در خون کم می نماید و باعث کاهش بیماری قلبی می شود.

21- اگر به مدت 4 هفته هر روز کشمش مصرف کنید، آنتی اکسیدان در خون افزایش و کلسترول بد(LDL) کاهش می یابد.

22- کشمش موجب کاهش استرس می شود.

23- این میوه خشک باعث عملکرد صحیح رگ های بدن می شود.

24- کشمش برای درمان بی نظمی معده و یبوست مصرف می شود. برای جلوگیری از این ناخوشی ها می توانید، 6-5 عدد کشمش را خیس کنید و بعد از چند ساعت، آب آن را بنوشید…

25- تحقیقات نشان داده است که ورزشکارانی که قبل و در حین ورزش، حدود یک فنجان کشمش مصرف می نمایند، بهتر از بقیه سلول های بدن را از آسیب حفظ می نمایند.

26- کشمش به علت داشتن قند فروکتوز، دارای خاصیت مصرف سریع انرژی و کاهش وزن نیز می باشد.

27- کشمش مانند هویج، برای سلامتی چشم نیز خوب است..

28- کشمش باعث تقویت اعصاب می شود.

29- کشمش، سستی و رخوت را از بدن دور می نماید.

30- با خوردن کشمش، غضب را از خود دور کنید..

31- کشمش موجب از بین رفتن آب اضافی بدن می شود.

32- کشمش، دهان را خوشبو می نماید.

33- کشمش، اسپاسم یا گرفتگی عضلانی را کم می نماید.

کدام کشمش را انتخاب کنیم؟

ارقام مختلفی از کشمش در بازار موجود است: کشمش سیاه یا مویز، کشمش های آفتاب خشک، سایه خشک، تیزابی، انگوری و … حال این سوال مطرح می شود که از بین این ارقام کدام نوع بهتر است؟

به حبه های درشت خشک شده انگور سیاه، مویز گفته می شود. در واقع مویز همان کشمش است که از نظر درشتی و رنگ سیاه متفاوت، ولی از نظر خواص پر قدرت تر و کامل تر از کشمش و انگور سبز است. مویز در اثر خشک شدن، خواص خود را از دست نمی دهد و حتی اثر نیروبخش آن بیشتر می شود. معمولا مویز تهیه شده از انگور قرمز مجلسی یا انگور شاهانی و انواع پرگوشت و بی دانه، بهترین و پرخاصیت ترین نوع مویز است. هر چه رنگ بنفش یا سیاه مویز بیشتر باشد قدرت آن در جلوگیری از آلزایمر زیادتر است.

کشمش آفتاب خشک به کشمش پلویی هم معروف است و کیفیت و قدرت بالا و طعم خوبی دارد. رنگ سرخ، ملاک تشخیص این کشمش از انواع دیگر آن است.

کشمش سایه خشک نوعی کشمش است که رنگ آن تغییر ننموده و سبز باقی می ماند. انگورعسگری به این روش خشک می شود و ارزش تغذیه ای آن بالاست.

تذکر مهم:

سعی کنید از کشمش انگوری استفاده نکنید . این نوع کشمش به تیزاب آغشته و با دود گوگرد خشک می شود. رنگ آن زرد کهربایی مایل به قهوه ای روشن است و به دلیل ترکیبات گوگردی فشار مضاعفی بر کلیه ها تحمیل نموده و برای سلامت مضر است. این کشمش به دلیل روغن موجود در تیزاب سطحی چرب و نیمه براق دارد و این ملاک مناسبی برای تشخیص آن است.

پس از همین حالا، کشمش را به برنامه غذایی خود اضافه کنید و از خوردن آن لذت برید.

گردآوری و نوشته شده توسط گروه هفت گنج - اختصاصی 7 گنج

www.7ganj.ir

*** کپی برداری بدون ذکر نام و لینک فعال به 7 گنج مجاز نیست.

منبع: هفت گنج
انتشار: 9 تیر 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: 20amar.ir شناسه مطلب: 398

به "آشنایی با خواص انواع کشمش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با خواص انواع کشمش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید