طرز تهیه شیره توت سفید خانگی به صورت تصویری
به گزارش بیست آمار، برای تهیه شیره توت روش های خانگی، سنتی و صنعتی زیادی وجود دارد. اواخر فصل بهار با رسیدن توت های شیرین شیره گیری شروع می شود و بیشتر کسانی که از خواص بی نظیر دوشاب توت سفید اطلاع دارند اقدام به شیره دریافت از توت سفید می کنند. همانطور که می دانید توت ها ماندگاری بالایی ندارند و با این روش می توان از اسراف آن نیز جلوگیری کرد. در این مطلب طرز تهیه شیره توت سفید را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد.
طرز تهیه شیره توت سفید خانگی
مواد لازم | |
توت تازه و رسیده شیرین | به میزان لازم |
آب | مقداری |
مراحل تهیه دوشاب توت سفید
- برای تهیه شیره یا دوشاب توت سفید، بهتر است از توت های شیرین و آبدار استفاده کنید.
- پس از تمیز کردن، توت ها را داخل ظرفی ریخته و چند دقیقه درون آب سرد خیس کنید تا گرد و خاک آن از بین برود.
- یک قابلمه بزرگتر از حجم توت ها در نظر بگیرید و توت ها را درون آن بریزید.
- همراه با توت ها، کمی آب هم به دیگ اضافه کنید تا در مراحل پخت، توت ها ته نگیرند.
- به هیچ ماده دیگری احتیاج نیست؛ صرفا باید با کمک کفگیر تلاش کنید تا توت ها را له کنید. با این کار زودتر شیره توت خارج می شود.
- حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید به آرامی توت ها پخته شده و شهد آن خارج شود.
- هنگامی که از پس داده شدن شهد، کاملا مطمئن شدید، باید یک پارچه توری ظریف در نظر بگیرید و توت ها را در آن ریخته تا تفاله از شیره توت جدا شود.
- اجازه دهید که شهد به خوبی از تفاله های توت جدا شود و در این حین با دست نیز به توت ها فشار وارد کنید.
- هر چقدر این مرحله را بیشتر تکرار کنید، دوشاب توت شما تیره تر و شفاف تر خواهد شد؛ اما در خواص آن تاثیری ندارد. حتی برخی افراد از یک لایه پنبه کشیده شده روی پارچه نیز استفاده می کنند تا تمامی ذرات ریز توت از دوشاب آن جدا شود.
- بعد از این مرحله شیره جدا شده از توت ها را باید مجددا روی حرارت قرار دهید تا به آرامی بجوشد و غلیظ شود. فقط توجه داشته باشید که شیره توت سفید، از شیره خرما و انگور روان تر است و اگر بخواهید به آن غلظت برسد، قطعا شیره توت شما تلخ خواهد شد.
- در این حین، مرتبا کف روی دوشاب را بگیرید. این کار به شفاف تر شدن شیره توت شما کمک خواهد کرد.
- شیره توت سفید آماده شده را پس از سرد شدن، داخل ظرف درب دار ریخته و در کابینت نگهداری کنید.
نکته: افزودن شکر، نبات یا سایر خوراکی های مشابه فقط باعث کاهش کیفیت حقیقی شده و حتی خواص این شیره را برای افراد دیابتی و غیره، از بین می برد. چه بسا در مواردی زندگی آنان را نیز به خطر اندازد!
همچنین دقت کنید که غلظت شیره پس از سرد شدن بیشتر می شود، پس از جوشاندن بیش از حد آن خودداری کنید.
طرز تهیه دوشاب توت از توت خشک
طرز تهیه شیره توت سفید از توت خشک هم دقیقا به صورتی است که در بالا ذکر شد؛ صرفا لازم است شما توت های خشک را یک روز در آب بخیسانید و بعد اقدام به شیره گیری کنید.
اما دقت داشته باشید کیفیت شیره توت تازه بالاتر از نوع خشک آن است.
سخن آخر
شیره توت سفید در طب سنتی طبعی گرم داشته و بر خواص آن بسیار تاکید شده است. در فصل توت توصیه می کنیم از تهیه این دوشاب مقوی غافل نشوید. شما می توانید شیره توت سفید خود را همراه با ارده کنجد به عنوان یک صبحانه مقوی میل کنید.
از آنجایی که یکی از ارکان سه شیره، شیره توت سفید است، پیشنهاد می کنیم حتما مطلب مفید 12 مورد از مهمترین خواص سه شیره برای سلامت بدن را در انگیزه مطالعه کنید.