طرز تهیه قرابیه نارگیلی در 6 مرحله آسان
به گزارش بیست آمار، قرابیه نارگیلی یک شیرینی سنتی است که اصالتی تبریزی دارد. شیرینی قرابیه نارگیلی را به عنوان هم تهیه می نمایند. برای تهیه این شیرینی خانگی به مواد اولیه ساده و در دسترسی احتیاج دارید. قرابیه نارگیلی را هم در فر و هم بدون آن می توانید تهیه کنید. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه قرابیه نارگیلی به همراه نکات مهم در تهیه آن خواهیم پرداخت.

طرز تهیه قرابیه نارگیلی در یک نگاه
برای تهیه شیرینی سنتی و خانگی قرابیه نارگیلی، ابتدا سه عدد سفیده تخم مرغ به دمای محیط رسیده را از زرده آن جدا کنید. نصف سفیده ها را با شکر، پودر نارگیل و 1/3 روغن مایع ترکیب کنید. ترکیب به دست آمده را در غذاساز بریزید تا حالت خمیری پیدا کنید.
خمیر نارگیلی را در یک تابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید. بعد از ده دقیقه بقیه روغن مایع، وانیل و آبلیمو را اضافه کنید و بیست دقیقه دیگر روی حرارت هم بزنید. سپس خمیر را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا خنک گردد. نیم دیگر سفیده تخم مرغ را با همزن، هم بزنید تا پف کند. بعد به آرامی با خمیر قرابیه مخلوط کنید.
فر را گرم کنید. قرابیه را با یاری ماسوره شکل دهید و در سینی فر بچینید. سینی فر را در طبقه وسط فر قرار دهید و به آن 25 دقیقه زمان و 170 درجه سانتی گراد گرما دهید. قرابیه نارگیلی شما به این ترتیب حاضر می گردد.
برای خواندن جزئیات، مواد لازم و مراحل طرز تهیه قرابیه نارگیلی به ادامه مطلب مراجعه کنید.
مواد لازم برای تهیه قرابیه نارگیلی تبریزی
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
پودر نارگیل | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
شکر | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
روغن مایع | 75 گرم |
آبلیمو | نصف قاشق چای خوری |
وانیل | 1/4 قاشق چای خوری |
سفیده تخم مرغ | 3 عدد |
خلال پسته و خلال بادام | برای تزیین قرابیه نارگیلی |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 40 دقیقه
مدت زمان لازم برای پخت قرابیه نارگیلی: 25 دقیقه
جشنواره زمستانه جایزه باران
در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.
برندهای حامی جشنواره:
دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.
مراحل طرز تهیه قرابیه نارگیلی در فر
قرابیه نارگیلی را برای پذیرایی از مهمانان در عید نوروز به راحتی در خانه تهیه و در کنار چای تازه دم آن را سرو کنید.
مرحله اول: مواد اولیه را مخلوط کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه قرابیه نارگیلی باید مواد اولیه را با یکدیگر مخلوط کنید. سه عدد تخم مرغ را که باید از قبل در دمای محیط قرار داده باشید بشکنید و سفیده آن را از زرده جدا کنید. برای تهیه این شیرینی نارگیلی فقط به سفیده احتیاج دارید.
یک کاسه با سایز بزرگ بردارید و نیمی از سفیده تخم مرغ را به همراه 3/4 روغن مایع، پودر نارگیل و شکر در آن بریزید. مواد را با یکدیگر هم بزنید تا به طور یکدست همه مواد با یکدیگر ترکیب شوند.
شما می توانید برای تهیه تخم مرغ، شکر، روغن مایع و پودر نارگیل به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دوم: ترکیب به دست آمده را در غذاساز بریزید
ترکیبی را که از هم زدن مواد قرابیه به دست آوردید در غذاساز بریزید. غذاساز را به مدت سه تا چهار دقیقه روشن کنید تا مواد کاملا پودر شوند. در این مرحله می توانید از چرخ گوشت نیز بهره ببرید. در نهایت شما باید از ترکیب مواد قرابیه به یک بافت خمیری و منسجم برسید.
مرحله سوم: خمیر قرابیه را قوام بیاورید
برای تهیه قرابیه نارگیلی بازاری باید خمیر به دست آمده را قوام بیاورید. برای این کار یک تابه با سایز مناسب روی حرارت بسیار ملایم گاز قرار دهید. سپس خمیر را اضافه کنید و روی حرارت ملایم آن را هم بزنید تا کاملا گرم گردد اما حواستان باشد که نجوشد.
بعد از گذشت 10 دقیقه، به جای مانده روغن مایع را به همراه وانیل و آبلیمو به مواد روی حرارت اضافه کنید. مجددا خمیر را به مدت بیست دقیقه دیگر هم بزنید تا کاملا قوام پیدا کند. بعد از گذشت این مدت زمان، خمیر را از روی حرارت بردارید تا خنک گردد.
شما می توانید برای تهیه وانیل و آبلیمو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله چهارم: سفیده تخم مرغ را اضافه کنید
در این مرحله نصف به جای مانده سفیده تخم مرغ را با دور تند همزن، هم بزنید تا سفید و حجیم گردد. سفیده را به خمیر به دست آمده اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا کاملا با یکدیگر ترکیب شوند.
مرحله پنجم: قرابیه نارگیلی را شکل دهید
فر را با دمای 170 درجه سانتی گراد گرم کنید. در این فاصله کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. خمیر قرابیه را در ماسوره بریزید و خمیرها را با استفاده از ماسوره با فاصله از هم در سینی فر بچینید. روی هر شیرینی میزانی خلال پسته یا خلال بادام برای تزئین قرار دهید.
شما می توانید برای تهیه خلال پسته و خلال بادام به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله ششم: قرابیه نارگیلی را بپزید
در ادامه طرز تهیه قرابیه نارگیلی، بعد از آنکه فر گرم شد؛ سینی حاوی شیرینی را در طبقه وسط فر قرار دهید. 25 دقیقه زمان بدهید تا شیرینی کاملا بپزد. زمانی که لبه های قرابیه طلایی شد یعنی شیرینی شما آماده است. آن را از فر بیرون بیاورید.
مرحله آخر: قرابیه تبریزی را سرو کنید
کمی زمان بدهید تا قرابیه خنک گردد و از داغی بیفتد. سپس با استفاده از یک کاردک یا با دست و با احتیاط زیاد شیرینی ها را از کاغذ روغنی جدا کنید. قرابیه نارگیلی را در کنار چای تازه دم سرو و از مهمانان خود پذیرایی کنید.
روش تهیه قرابیه نارگیلی بدون فر
اگر به فر دسترسی ندارید اصلا نگران نباشید، چون این شیرینی خانگی را به راحتی می توانید در قابلمه و روی حرارت گاز آماده کنید. کافی است قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ گردد.
سپس یک کاغذ روغنی را به مقدار کف قابلمه ببرید و در آن قرار دهید. قرابیه نارگیلی را با دستور پخت بالا تهیه کنید و با استفاده از ماسوره شیرینی ها را شکل دهید روی کاغذ روغنی بچینید. درب قابلمه را با دم کنی ببندید و اجازه دهید قرابیه ها سی دقیقه روی حرارت ملایم باقی بمانند تا کاملا بپزند.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه قرابیه نارگیلی بازاری
- برای تهیه قرابیه نارگیلی شکلاتی، میزانی پودر کاکائو به مواد اولیه برای درست کردن خمیر قرابیه اضافه کنید.
- برای شکل دادن به این نوع از قرابیه از ماسوره ساده یا شکوفه ای بهره ببرید. ماسوره ریز مناسب این کار نیست.
- اگر قیف مخصوص قنادری ندارید، از کیسه پلاستیکی نایلون بهره ببرید، یک گوشه آن را با قیچی ببرید و مایه قرابیه نارگیلی را در آن بریزید.
- هنگام شکل دادن قرابیه ها، بین هر شیرینی 2 تا 3 سانتی متر فاصله دهید تا بعد از پختن و حجیم شدن به هم نچسبند.
- برای جلوگیری از چسبیدن خمیر به دیواره های قیف، آن چند دقیقه در یخچال بگذارید تا خنک گردد.
- ماسوره را با میزان کمی روغن چرب کنید تا خمیر قرابیه به آن نچسبد.
- اگر موقع شکل دادن قرابیه با ماسوره، شکل آن خراب شد؛ با قاشق خمیر را صاف کنید.
- در صورت نداشتن قیف و ماسوره می توانید میزانی از خمیر را با قاشق برداشته و روی کاغذ روغنی بریزید.
- اگر در فاصله ای که فر گرم می گردد خمیر قرابیه شل شد آن را در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد و سفت گردد.
- اگر خمیر قرابیه سفت شد، میزانی روغن مایع به آن اضافه کنید و برعکس اگر خمیر به نظرتان شل شده کمی پودر نارگیل به آن اضافه کنید.
- قرابیه های نارگیلی را در یک ظرف در بسته تا دو هفته در یخچال و تا دو ماه در فریزر می توانید نگهداری کنید.
- اگر از پودر نارگیل درشت استفاده می کنید، پیش از استفاده آن را کمی آسیاب کنید تا بافت قرابیه یکدست گردد.
- از پودر نارگیل مرغوب و با کیفیت بهره ببرید. پودر نارگیل تازه و بدون رطوبت، به شیرینی شما بافت بهتری می دهد و طعم آن را بهتر می نماید.
- حتما صبر کنید قرابیه خنک گردد، سپس آن را از کاغذ روغنی جدا کنید. در غیر این صورت قرابیه به کاغذ روغنی می چسبد.
- اگر از فر برقی یا توستر برای تهیه شیرینی قرابیه نارگیلی استفاده می کنید، دما را 20 درجه کمتر از دمای فر یعنی 150 درجه سانتی گراد در نظر بگیرید.
فوت و فن های خوشمزه شدن قرابیه نارگیلی خانگی
چرا قرابیه نارگیلی بعد از پخت خشک می گردد؟
اگر زمان پخت قرابیه طولانی تر از حد مورد احتیاج باشد، قرابیه خشک می گردد.
قرابیه ای که درست کردم نرم و خمیری شده، چرا؟
استفاده بیش از حد از سفیده تخم مرغ و پخت شیرینی در دمای نامناسب باعث می گردد قرابیه نرم و خمیری گردد.
چرا خمیر قرابیه حالت چسبندگی دارد و به دست می چسبد؟
اگر خمیری که آماده کردید حالت چسبناک پیدا نموده دو علت عمده دارد:
- میزان زیاد سفیده تخم مرغ
- هم زدن ناکافی خمیر شیرینی
به چه علت سطح رویی قرابیه بیش از مقدار ترک می خورد؟
برای آنکه سطح رویی قرابیه زیاد ترک نخورد میزان سفیده تخم مرغ را کم نکنید و دمای فر را کاهش دهید.
آیا می توان قرابیه نارگیلی با شکر قهوه ای به جای شکر سفید تهیه کرد؟
می توانید از شکر قهوه ای در طرز تهیه این شیرینی سنتی بهره ببرید اما در نظر داشته باشید بافت و رنگ آن ممکن است کمی تغییر کند و طعم کاراملی پیدا کند؛ ضمن آنکه ممکن است بافت شیرینی نرم تر از حالت معمول گردد.
آیا می توان از تخم مرغ کامل در طرز تهیه قرابیه نارگیلی استفاده کرد؟
خیر. سفیده تخم مرغ باعث می گردد شیرینی پف کند و حالت پفکی پیدا کند. استفاده از تخم مرغ کامل بافت قرابیه را عوض خواهد نمود.
شیرینی قرابیه از کاغذ روغنی جدا نمی گردد، چه کار باید کرد؟
در مرحله اول صبر کنید قرابیه ها خنک شوند سپس آن را از کاغذ روغنی جدا کنید. با این حال اگر همچنان شیرینی جدا نمی گردد، پشت کاغذ روغنی را پارچه نمدار بکشید.
منبع: افق کوروش