طرز تهیه سیب پلو کرمانشاهی، خوشمزه و مقوی

به گزارش بیست آمار، خبرنگارانـ پلو های مخلوط در سفره غذای ایرانی ها صندلی مخصوص به خود را دارند. باقالی پلو، کلم پلو، هویج پلو، شیرین پلو، مرصع پلو و... از انواع پلو های مخلوطی هستند که در مهمانی ها هواداران خاص خود را دارند. سیب پلو یکی از انواع پلو های مخلوط سنتی است که اصلیت کرمانشاهی دارد و منظور از سیب در این غذا همان سیب زمینی است.

طرز تهیه سیب پلو کرمانشاهی، خوشمزه و مقوی

وجود سیب زمینی، شوید و مرغ در این غذا ارزش غذایی سیب پلو را افزایش می دهد و می توان گفت یک وعده کامل برای ناهار و شام محسوب می گردد. اگر در پی تنوع در برنامه غذایی خانواده هستید، سیب پلو کرمانشاهی پیشنهاد ویژه ما به شماست که آموزش آن همراه با تمام نکات و فوت و فن های مخصوص این غذا در ادامه مطلب تقدیم شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه سیب پلو کرمانشاهی

ران مرغ: 2 عدد

شوید تازه: 200 گرم

سیب زمینی میانه: 2 عدد

پیاز عظیم: 1 عدد

زعفران دم نموده: نصف فنجان

برنج: 3 پیمانه

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم

روغن: 5 قاشق غذاخوری

نکات مربوط به مواد اولیه

نکات مربوط به مرغ

یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذا ها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی می خواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جا هایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمت ها زود تر تعیین می گردد. اگر این قسمت ها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغ هایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغ های بسته بندی استفاده می کنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خون آبه نداشته باشد.

نکات مربوط به زعفران

همواره سعی کنید از زعفران دم نموده غلیظ بهره ببرید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش تری دم کنید، کم رنگ تر می گردد و مجبور می شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه تان از زعفران بیشتری بهره ببرید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای 1 قاشق چای خوری زعفران 2 قاشق سوپ خوری آب جوش و 2 تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می گردد به زعفران شوک وارد گردد و رنگ بیش تری پس بدهد.

زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی گردد. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران به جای مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران های تقلبی معمولاً براق هستند.

نکات مربوط به شوید

بهتر است برای تهیه این غذا سبزی را با دست خرد کنید؛ چون وقتی سبزی با سبزی خردکن خرد می گردد، آب سبزی از آن خارج می گردد. در نتیجه وقتی سبزی را به برنج اضافه می کنید، رنگ سبزی به برنج پس داده می گردد. اگر شوید تازه در دسترس نداشتید، برای تهیه این غذا می توانید از شوید خشک بهره ببرید.

طرز تهیه سیب پلو کرمانشاهی

برنج را خیس کنید و بگذارید حدود 2 ساعت بماند. پیاز را بشویید و خرد کنید. توی ماهی تابه مناسب یک قاشق غذاخوری روغن بریزید و پیاز های خرد شده را توی آن بریزید. ران مرغ را روی پیاز ها بچینید و نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و کمی زعفران آب نموده روی آن بریزید. درب ماهی تابه را ببندید و آن را روی اجاق گاز با شعله میانه قرار بدهید تا کم کم پیاز آب بیاندازد. توجه داشته باشید که به این مرغ آب اضافه نکنید. بعد از یک ساعت در ماهی تابه را بردارید و مرغ را پشت و رو کنید تا هر دو طرف آن کاملا پخته گردد. شعله اجاق را کم کنید و یک ساعت دیگر زمان بدهید تا مرغ آماده گردد.

شوید را خوب بشویید و بعد از اینکه آب اضافی آن گرفته شد، با یک چاقوی تیز خرد کنید و کنار بگذارید. سیب زمینی را بشویید و پوست کنید. سپس به صورت مکعبی برش بزنید. توی یک ماهی تابه دیگر دو قاشق روغن بریزید و سیب زمینی ها را به آن اضافه کنید و تفت بدهید. نیازی به سرخ کردن کامل سیب زمینی نیست؛ زیرا سیب زمینی لای برنج در هنگام دم کشی کاملا پخته می گردد. حالا یک قابلمه مناسب بردارید و تا نیمه پر از آب کنید. وقتی آب جوش آمد، برنج را توی آن بریزید و بگذارید بجوشد. توجه داشته باشید که آب قابلمه باید به میزان ای باشد که حدود یک بند انگشت روی برنج را بگیرد.

وقتی برنج جوشید و آب برنج تقریبا خشک شد، شوید خرد شده را به همراه نمک به آن اضافه کنید و با کفگیر هم بزنید تا شوید کاملا با برنج مخلوط گردد. حالا دو قاشق غذاخوری روغن و یک قاشق غذاخوری زعفران دم نموده روی برنج بریزید و سیب زمینی ها را اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا با برنج مخلوط شوند. مقداری از سیب زمینی سرخ شده را برای تزیین روی دیس برنج کنار بگذارید. در خاتمه یک دم کنی روی در قابلمه بگذارید و اجازه بدهید برنج با شعله میانه دم بکشد. بعد از اینکه برنج دم کشید، در ظرف مناسب سرو بکشید؛ سپس مرغ های آماده شده را همراه سیب زمینی های سرخ شده ای که کنار گذاشته بودید، روی دیس بچینید و نوش جان کنید.

نکات مهم برای تهیه سیب پلو کرمانشاهی

1 ـ برای خوشمزه تر شدن این غذا می توانید به جای روغن معمولی از روغن مخصوص کرمانشاهی یا کره برای روی برنج بهره ببرید.

2 ـ در برخی از دستور ها هنگام سرو این غذا از کشمش و خرمای تفت داده شده هم استفاده می نمایند که سلیقه ای است.

3 ـ روش پخت مرغ این غذا کاملاً اختیاری است. در برخی از دستور ها مرغ را به طور کامل سرخ می نمایند و روی برنج می گذارند. بعلاوه در برخی از دستور ها از گوشت چرخ نموده به جای مرغ استفاده می گردد.

منبع: فرارو
انتشار: 9 مرداد 1400 بروزرسانی: 9 مرداد 1400 گردآورنده: 20amar.ir شناسه مطلب: 1158

به "طرز تهیه سیب پلو کرمانشاهی، خوشمزه و مقوی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سیب پلو کرمانشاهی، خوشمزه و مقوی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید