7 طرز تهیه سوفله و نکات مربوط به آن

به گزارش بیست آمار، سوفله یکی از پیش غذاها یا دسرهای بسیار خوشمزه برای مجالس و مهمانی ها به شمار میرود. با یاری موادی مانند سبزیجات، سیب زمینی و بادمجان می توان به راحتی سوفله خوشمزه ای آماده کرد. در این مقاله از خبرنگاران طرز تهیه سوفله ساده و دیگر انواع صوفله، از جمله سوفله مرغ و قارچ و.. را برای شما توضیح خواهیم داد که می توانید مطابق با سلیقه خود هر یک از آن ها را آماده کنید.

7 طرز تهیه سوفله و نکات مربوط به آن

طرز تهیه انواع سوفله

تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازی20 دقیقه
زمان پخت30 تا 45 دقیقه
اندازه سختیمیانه

سوفله چیست؟

سوفله با داشتن انواع مختلف همه سلیقه ها را در بر می گیرد.

امروزه سوفله را به عنوان نوعی کیک معرفی می نمایند که با یاری فر یا تنور تهیه می شود. تهیه اولین سوفله (Soufflé) به اوایل قرن هجدهم باز می شود، هنگامی که به عنوان دسری سبک سرو می شد. جالب است بدانید که سوفله واژه ای فرانسوی و به معنی پف کردن است. سوفله انواع مختلفی داشته و به روش های متفاوتی تهیه می شود که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم.

طرز تهیه سوفله به روش های مختلف

حالا پاسخ سوال سوفله چیست؟ خود را گرفته اید و احتمالا تمایل دارید تا با انواع سوفله آشنا شوید. پس فرصت را غنیمت می شماریم شما را با انواع این دسر خوشمزه با طعم سبزیجات7 شکلاتی، سیب زمینی و … آشنا می کنیم. پس در ادامه مطلب با ما باشید و طرز تهیه انواع سوفله را از دست ندهید.

سوفله مرغ و قارچ

سوفله مرغ و قارچ، یک وعده کامل و خوشمزه است.

برای تهیه سوفله مرغ و سوفله مرغ و قارچ می توانید از دستورالعمل های متنوعی بهره ببرید. در ادامه به شما طرز تهیه سوفله مرغ و قارچ را ارائه می دهیم. ضمناً، اگر طعم مرغ را دوست داشته باشید، می توانید غذاهای لذیذ مختلفی را با آن تهیه کنید که یکی از آن ها طرز تهیه کتلت مرغ و سیب زمینی با مرغ خام و پخته است.

مواد لازم برای تهیه سوفله مرغ و قارچ

مواد اولیه مورد احتیاج برای درست کردن سوفله مرغ و قارچ، به توضیح زیر است:

مواد لازماندازه مورد احتیاج
شیر1 پیمانه
آرد2 قاشق غذاخوری
پیاز2 عدد
پنیر پیتزا100 گرم
سینه مرغ400 گرم
قارچ خرد شده1 پیمانه
فلفل دلمه ای1 عدد
تخم مرغ4 عدد
روغنبه اندازه لازم
نمک، فلفل و آوشینبه اندازه لازم

طرز تهیه سوفله مرغ و قارچ

طرز تهیه سوفله مرغ و قارچ در این بخش گفته شده است:

  • مرحله اول: ابتدا یک پیاز را خرد کنید و درون قابلمه با روغن اندازهی تفت دهید. سپس نمک و فلفل را به پیازها اضافه نموده و مرغ را روی آن قرار دهید.
  • مرحله دوم: پس از آنکه مرغ اندازهی سرخ شد، به قابلمه آب اضافه نموده و اجازه دهید تا کاملا پخته شود. مرغ پخته شده را به طور کامل ریز ریز کنید.
  • مرحله سوم: پیاز دوم را رنده نموده و داخل یک تابه روی شعله کم اندازهی تفت دهید. فلفل دلمه ای را خرد نموده و به همراه قارچ های خرد شده داخل تابه بریزید. اکنون مرغ خرد شده را به دیگر مواد بیافزایید.
  • مرحله چهارم: آرد را اندازهی تفت دهید تا خامی آن از بین برود. سپس روغن را اضافه نموده و به تفت دادن ادامه دهید. شیر را آرام آرام اضافه نموده و هم بزنید تا با آرد مخلوط شود. در نهایت نمک، فلفل و آویشن را اضافه نموده تا سس آماده شود. حالا سس را به مواد سوفله (مرغ و قارچ) بیافزایید.
  • مرحله پنجم: سفیده و زرده تخم مرغ ها را از هم جدا کنید و در ظرف های جداگانه با همزن آن ها را هم بزنید.
  • مرحله ششم: اکنون سفیده و زرده را به ظرف مرغ و قارچ اضافه نموده و آن ها را به خوبی مخلوط کنید.
  • مرحله هفتم: در ظرف سرو که از قبل کمی چرب نموده اید، اندازهی پنیر پیتزا بریزید. سپس مخلوط را در آن ریخته و مجدداً روی آن پنیر پیتزا بریزید.
  • مرحله هشتم: فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید و چند دقیقه منتظر بمانید تا گرم شود. ظرف را به مدت 45 دقیقه داخل فر قرار دهید تا سولفه کاملا پخته شود. طرز تهیه سوفله به خاتمه رسید و سوفله شما آماده است؛ نوش جان!

سوفله مرغ و سیب زمینی

سوفله مرغ و سیب زمینی، با پروتئین بالای خود یک غذای رژیمی و خوشمزه است.

سوفله مرغ و سیب زمینی، طعمی عالی دارد و حتما از میل کردن آن، لذت زیادی خواهید برد.

مواد لازم برای تهیه سوفله مرغ و سیب زمینی

مواد اولیه مورد احتیاج برای تهیه سوفله مرغ و سیب زمینی به توضیح زیر هستند:

مواد لازماندازه مورد احتیاج
مرغ100 گرم
پیاز میانه1 عدد
سیب زمینی میانه1 عدد
گوجه فرنگی میانه1 عدد
فلفل دلمه ای خرد شده2 قاشق غذاخوری
تخم مرغ3 عدد
پنیر پیتزا50 گرم
گردو5 عدد
شیر4/3 لیوان
ادویه کاری، زردچوبه و فلفلبه اندازه کافی
نمکبه اندازه کافی

مراحل تهیه سوفله مرغ و سیب زمینی

برای تهیه سوفله مرغ و سیب زمینی، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا درون یک قابلمه مرغ را پخته و سپس خرد یا ریش ریش کنید.
  • مرحله دوم: پیاز را خرد نموده و روی شعله کم تفت دهید. مرغ خرد شده را به پیاز در حال سرخ شدن اضافه نموده و هم بزنید.
  • مرحله سوم: اکنون نوبت به افزودن سیب زمینی، فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی خرد شده به قابلمه مرغ است.
  • مرحله چهارم: نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه کاری را به مخلوط مرغ اضافه نموده و بگذارید که کمی بپزند.
  • مرحله پنجم: پنیر، گردو، تخم مرغ و شیر را در مخلوط کن ریخته و آن ها را کاملا ترکیب نمایید.
  • مرحله ششم: اندازهی از سیب زمینی ها را سرخ کنید.
  • مرحله هفتم: ظرف مناسبی برداشته و کف آن را کمی چرب کنید، سپس سیب زمینی های سرخ شده را داخل آن بریزید، به شکلی که کف ظرف را کاملا پوشش دهد.
  • مرحله هشتم: مخلوط مرغ پخته شده را در ظرف بریزید. سپس روی آن را با سس گردو آماده شده بپوشانید و لایه ای از پنیر پیتزا بر روی مواد تشکیل دهید.
  • مرحله نهم: فر را با دمای 180 درجه سانتی گردا تنظیم کنید و چند دقیقه منتظر بمانید تا گرم شود. مخلوط را به مدت 20 دقیقه داخل فر قرار دهید.

طرز تهیه سوفله مرغ و سیب زمینی به خاتمه رسید.

سوفله سیب زمینی

یکی از غذاهای مورد علاقه بچه ها سوفله سیب زمینی است.

نوع دیگری از سوفله که هواداران زیادی دارد، سوفله سیب زمینی است. در تهیه این سوفله از گوشت چرخ نموده نیز استفاده می شود که شما می توانید بسته به سلیقه خود آن را حذف کنید.

مواد لازم برای تهیه سوفله سیب زمینی

مواد اولیه مورد احتیاج در طرز تهیه سوفله سیب زمینی، به توضیح زیر هستند:

مواد لازماندازه مورد احتیاج
قارچ1 عدد
پیاز1 عدد
سیر1 حبه
سیب زمینی4 عدد
گوشت چرخ نموده200 گرم
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
پنیر پیتزا150 گرم
فلفل و زردچوبهبه اندازه کافی
نمکبه اندازه کافی

طرز تهیه سوفله سیب زمینی

برای تهیه سوفله سیب زمینی مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا سیب زمینی ها را به خوبی شسته و به همراه اندازهی آب داخل یک قابلمه قرار دهید. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا سیب زمینی ها کاملا پخته شوند.
  • مرحله دوم: پیازها را به صورت نگینی خرد نموده و در روغن تفت دهید. سپس سیر رنده شده، فلفل، زردچوبه و گوشت چرخ نموده را به آن اضافه کنید و به تفت دادن مواد ادامه دهید.
  • مرحله سوم: قارچ ها را به شکل ورقه ای خرد نموده و همراه رب گوجه فرنگی و نمک داخل تابه بریزید. این مواد را به مدت 10 دقیقه تفت دهید تا کاملا بپزند.
  • مرحله چهارم: سیب زمینی ها را پوست گرفته و لایه لایه کنید.
  • مرحله پنجم: چند ورقه سیب زمینی کف ظرف بگذارید و اندازهی از مواد آماده شده را روی آن قرار دهید و پنیر پیتزا را روی آن بریزید.
  • مرحله ششم: مجدداً همان کار را تکرار کنید تا چندین لایه از مواد ایجاد شود. ظرف را در طبقه وسط فر با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت ده دقیقه قرار دهید.

در خاتمه، باید اشاره کنیم که اگر طعم سیب زمینی را دوست دارید، می توانید با آن غذاهای دیگری همانند طرز تهیه کوکو سیب زمینی خوشمزه به 4 روش مختلف تهیه کنید.

سوفله سبزیجات

یکی از ویژگی های سوفله سبزیجات، مفید و مقوی بودن این غذای خوشمزه است.

سوفله سبزیجات نوعی غذای سبک و مغذی است و گزینه ای مناسب برای افراد گیاهخوار به شمار میرود. در ادامه طرز تهیه سوفله سبزیجات را خواهیم گفت:

مواد لازم برای تهیه سوفله سبزیجات

برای تهیه سوفله سبزیجات، به عنوان یک غذای گیاهی، به مواد اولیه زیر احتیاج خواهید داشت:

مواد لازماندازه مورد احتیاج
کلم بروکلی بخارپز شده1 عدد
سیب زمینی پخته و ورقه شده2 عدد
قارچ سرخ شده300 گرم
ذرت4 قاشق غذاخوری
شلغم پخته شده3 عدد
بادمجان سرخ شده1 عدد
کدوی سرخ شده4 عدد
فلفل دلمه ای سرخ شده2 عدد
پنیر پیتزا100 گرم

طرز تهیه سوفله سبزیجات

به طور کلی می توان حدس زد که سوفله سبزیجات چیست، اما در زیر مراحل تهیه آن را مشاهده می کنید:

  • مرحله اول: همان طور که در جدول مواد اولیه مشاهده کردید، آن چیزی که برای تهیه این سوفله گیاهی احتیاج دارید از قبل پخته یا سرخ شده است.
  • مرحله دوم: ابتدا سیب زمینی های پخته و ورق شده را کف ظرف بچینید. سپس کدوها را یک لایه روی آن قرار دهید.
  • مرحله سوم: اکنون فلفل دلمه ای، قارچ سرخ شده و شلغم رنده شده را روی کدوها بریزید.
  • مرحله چهارم: پس از آن یک لایه بادمجان و بعد لایه ای قارچ روی مواد قرار دهید.
  • مرحله پنجم: در این مرحله نوبت افزودن ذرت روی مخلوط است.
  • مرحله ششم: در نهایت، کلم بروکلی را روی سطح آن ها قرار داده و پنیر پیتزا را اضافه کنید.
  • مرحله هفتم: ظرف را به مدت 10 دقیقه در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد قرار دهید. به این شکل سوفله سبزیجات شما آماده خواهد شد.

طرز تهیه این نوع سوفله به خاتمه رسید و پیشنهاد می کنیم که اگر به سبزیجات علاقه دارید، طرز تهیه رول کوکو سبزی + نکات پخت رول های جادویی را نیز مطالعه کنید.

سوفله بادمجان

اگر شما هم جز افراد علاقه مند به بادمجان هستید، سوفله بادمجان مخصوص شماست.

سوفله بادمجان که دسری خوش طعم و پر هوادار است، به راحتی آماده می شود. این سوفله برای آن دسته از افرادی که به طعم بادمجان علاقه دارند، یک غذای عالی محسوب می شود.

مواد لازم برای تهیه سوفله بادمجان

مواد اولیه مورد احتیاج شما به توضیح زیر هستند:

مواد لازماندازه مورد احتیاج
بادمجان3 عدد
تخم مرغ3 عدد
آرد سوخاری4/3 پیمانه
پنیر پارمزان4/3 پیمانه
نعناع خشکنصف قاشق غذاخوری
ریحان خشک1 قاشق غذاخوری
آب2 قاشق غذاخوری
فلفلبه اندازه کافی
نمکبه اندازه کافی

طرز تهیه سوفله بادمجان

مراحل تهیه سوفله بادمجان به توضیح زیر هستند:

  • مرحله اوم: بادمجان ها را شسته و بعد از پوست کندن و حلقه حلقه کردن در آب نمک قرار دهید.
  • مرحله دوم: اکنون نوبت سرخ کردن بادمجان ها است. اگر می خواهید که بادمجان ها روغن زیادی جذب ننمایند، می توانید آن ها را به ماست آغشته نموده و سپس در روغن سرخ کنید.
  • مرحله سوم: تخم مرغ ها را در یک ظرف شکسته و با دو قاشق آب به خوبی مخلوط کنید.
  • مرحله چهارم: در این مرحله ریحان، نعنا خشک، نمک و فلفل را به تخم مرغ اضافه نموده و مجدداً هم بزنید تا مخلوط یک دستی ایجاد شود.
  • مرحله پنجم: یک ظرف پیرکس را چرب نموده و کمی آرد سوخاری کف آن بپاشید. بادمجان ها را در ظرف قرار داده و روی آن آرد سوخاری بریزید. لایه لایه بادمجان ها را به همین صورت در ظرف قرار دهید.
  • مرحله ششم: اکنون نوبت ریختن مخلوط سوفله روی لایه های بادمجان است.
  • مرحله هفتم: پنیر پارمزان را نیز روی مخلوط سوفله بریزید؛ به گونه ای که تمام سطح آن را بپوشاند.
  • مرحله هشتم فر را با دمای 200 درجه سانتی گراد روشن نموده و منتظر بمانید تا گرم شود. حالا ظرف را به مدت 10 دقیقه در فر قرار دهید. طرز تهیه سوفله به خاتمه رسید.

سوفله شکلاتی

سوفله شکلاتی، محبوب ترین سوفله دنیا.

سوفله شکلاتی، چیزی شبیه به یک کیک خوشمزه است که بچه ها عاشق طعم آن می شوند. مواد لازم و مراحل تهیه آن در ادامه آمده است:

مواد لازم برای تهیه سوفله شکلاتی

مواد اولیه مورد احتیاج برای تهیه سوفله شکلاتی به توضیح زیر است:

مواد لازماندازه مورد احتیاج
شکر75 گرم
زرده تخم مرغ2 عدد
سفیده تخم مرغ3 عدد
شیر1 پیمانه
شکلات200 گرم
نمک4/1 قاشق چای خوری
کره2 قاشق غذاخوری
آرد ذرتیک و نیم قاشق سوپ خوری

طرز تهیه سوفله شکلاتی

مراحل درست کردن سوفله شکلاتی به توضیح زیر هستند:

  • مرحله اول: ابتدا ظرف مناسبی را با کره چرب نموده و کف آن کمی شکر بپاشید. به نحوی که تمام ظرف به شکر آغشته شود. البته سعی کنید شکر اضافی هم در ظرف باقی نماند.
  • مرحله دوم:. شکر و آرد ذرت را با هم ترکیب نموده و شیر را به آن ها اضافه کنید. سپس آن را با همزن به خوبی مخلوط کنید.
  • مرحله سوم: مخلوط را تا شروع جوشیدن روی حرارت کم قرار داده و سپس شعله را خاموش کنید. مشاهده می کنید که مایه غلیظ شده و قوام خود را به دست می آورد.
  • مرحله چهارم: اکنون شکلات را در مایه ریخته و به خوبی هم بزنید تا یک دست شود.
  • مرحله پنجم: زرده تخم مرغ ها را در مخلوط بریزید و به طور کامل هم بزنید.
  • مرحله ششم: در ظرفی دیگر سفیده تخم مرغ ها را با نمک به خوبی مخلوط نموده تا شکل فوم بگیرد.
  • مرحله هفتم: مخلوط فوم شده را به ظرف اصلی افزوده و به صورت دورانی هم بزنید.
  • مرحله هشتم: فر را با دمای 190 درجه سانتی گراد روشن نموده و صبر کنید تا گرم شود. مخلوط را در ظرف اصلی بریزید و به مدت 15 تا 30 دقیقه در فر بگذارید تا آماده شود. اکنون سوفله شکلاتی شما آماده سرو است.

سوفله ماکارونی

سوفله ماکارونی، یک غذای تازه و خوشمزه.

سوفله ماکارونی از غذاهای خوشمزه ای است که مورد پسند اغلب بچه ها قرار خواهد گرفت. شما می توانید این غذا را به آسانی در منزل تهیه کنید.

مواد لازم برای تهیه سوفله ماکارونی

مواد اولیه مورد احتیاج برای تهیه سوفله ماکارونی به توضیح زیر است:

مواد لازماندازه مورد احتیاج
گوشت چرخ نموده400 گرم
ماکارونی250 گرم
پیاز2 عدد
سیر1 حبه
گوجه فرنگی خرد شده300 گرم
کره100 گرم
پنیر گودا رنده شده150 گرم
برگ ریحانبه اندازه کافی
فلفلبه اندازه کافی
نمکبه اندازه کافی

طرز تهیه سوفله ماکارونی

مراحل درست کردن سوفله ماکارونی به توضیح زیر هستند:

  • مرحله اول: ابتدا در یک قابلمه آب و نمک ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. سپس ماکارونی ها را داخل قابلمه بریزد و پس از آنکه نرم شد آبکش کنید.
  • مرحله دوم: پیاز را به صورت نگینی خرد نموده و سیر را ساطوری کنید. نیمی از کره را داخل یک تابه بریزید و پس از آنکه ذوب شد؛ پیاز و سیر را به کره اضافه نموده و تفت دهید.
  • مرحله سوم: گوشت چرخ نموده را به همراه نمک و فلفل داخل تابه بریزد و آن را سرخ کنید تا تغییر رنگ دهد.
  • مرحله چهارم: حالا گوجه فرنگی خرد شده را به مواد اضافه کنید و درب تابه را بگذارید تا اندازهی پخته شود.
  • مرحله پنجم: یک ظرف پیرکس را برداشته و کف آن را با کره چرب کنید. حالا ماکارونی، گوشت چرخ نموده و پنیر گودا را به صورت لایه لایه درون ظرف بریزد.
  • مرحله ششم: 50 گرم به جای مانده کره را به چند قسمت تقسیم نموده و روی مواد قرار دهید.
  • مرحله هفتم: فر را روی حرارت 200 درجه سانتی گراد تنظیم نموده و اجازه دهید تا به خوبی گرم شود. سپس ظرف را داخل فر به مدت 30 تا 40 دقیقه قرار دهید.

نکات طرز تهیه انواع سوفله

سوفله هم به عنوان دسر هم به عنوان غذامصرف می شود.

رعایت بعضی نکات در طرز تهیه انواع سوفله و انواع سوفله مرغ به بهتر شدن آن یاری خواهد نمود.

  • در طرز تهیه سوفله مرغ می توان از ران یا سینه آن استفاده کرد اما بهتر است سینه مرغ را به کار برد.
  • از جعفری نیز می توان در مواد اولیه غذا سوفله استفاده نمود؛ چراکه جعفری عطر و بوی خوبی به غذا می دهد.
  • سوفله را می توان به عنوان غذای اصلی یا پیش غذا سرو نمود.
  • می توانید در طرز تهیه سوفله شکلاتی از اندازهی جوش شیرین یا بیکینگ پودر بهره ببرید تا بیشتر پف کند.
  • اگر در مراحل انتهای پخت هنوز روی دسر سوفله برشته نشده بود، گریل فر را به مدت 2 دقیقه روشن کنید.
  • یک سوفله خوب، پف مناسبی دارد، پس در نیم ساعت اول زمان پخت در فر را باز نکنید تا پف آن از بین نرود.

حالا طرز تهیه انواع سوفله را می دانید…

سوفله کلمه ای فرانسوی و به معنای پف کردن است. این دسر می تواند پیش از غذا یا حتی به عنوان وعده غذایی اصلی نیز سرو شود. طرز تهیه سوفله در انواع مختلف آن مانند سوفله مرغ، سوفله سیب زمینی و سوفله شکلاتی را در این مقاله از خبرنگاران معرفی کردیم. کافی است مواد لازم و روش تهیه آن ها را با دقت در نظر بگیرید.

شما می توانید خوراک سوفله، این دسر را برای مهمانی ها نیز تهیه کنید. البته، اگر احساس می کنید که با تهیه این پیش غذا فرصت تهیه دیگر غذاها را از دست می دهید، می توانید از خبرنگاران یاری بگیرید. به این منظور، سوفله را خودتان تهیه کنید و دیگر غذاها را از سفارش غذای آنلاین سفارش دهید.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 1 بهمن 1403 بروزرسانی: 1 بهمن 1403 گردآورنده: 20amar.ir شناسه مطلب: 1813

به "7 طرز تهیه سوفله و نکات مربوط به آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "7 طرز تهیه سوفله و نکات مربوط به آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید