طرز تهیه 9 کوکوی خوشمزه؛ سریع و ساده با نکات وا نرفتن آن
به گزارش بیست آمار، سلام خانومای عزیز. من امروز اومدم با طرز تهیه چند نوع کوکوی خوشمزه و ساده. کوکو از غذاهایی است، که بیشتر سنین دوست دارند. یه غذای نونی خوشمزه برای دانشجویان، مجردها و خانواده های کم جمعیت برای ناهار. کوکو رو به عنوان غذای سریع نیز می تونین لحاظ کنین چون خیلی سریع آماده میشه و برای خانم های شاغلی که وقت آشپزی ندارند خیلی خیلی مناسبه. با من در مجله اینترنتی خبرنگاران همراه شین.
1- کوکو سبزی
یکی از کوکوهای خوشمزه که با سبزی درست میشه کوکو سبزی هست. کوکو سبزی رو به روش های مختلف و با مواد میتونین درست کنین.
کوکو سبزی با سیب زمینی، کوکو سیب زمینی با زرشک و گردو و حتی میتونین کوکو سبزی رو در فر هم درست کنین.
تخم مرغ | دو تا سه عدد |
سبزی کوکویی | (تره، گشنیز، جعفری و شوید) 500 گرم |
روغن مایع | مخصوص سرخ کردن به اندازه لازم |
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه | به اندازه لازم |
مواد اصلی کوکو سبزی، مواد ذکر شده بود اما اگر میخوایین با طرز تهیه کوکو سبزی با روش های مختلف اشنا شین بر روی لینک کلیک کنین.
2- کوکو مرغ
برای درست کردن کوکوی مرغ دستتان باز است. از سینه یا ران مرغ می تونین برای کوکوی مرغ استفاده کنین. برای این کوکو به مواد زیر احتیاج داریم:
ران مرغ | 8 عدد |
سیب زمینی میانه پخته | 2 عدد |
پنیر پیتزا | 500گرم |
فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه، نمک | به اندازه لازم |
زعفران دم نموده | 5 تا6 قاشق غذا خوری |
آب جوش | 2 لیوان |
پودر سوخاری خانگی (در ادامه روش تهیه شرح داده می گردد) | 2لیوان |
ابتدا مرغ ها رو با ادویه های دلخواهتون طعم دار کنین. مرغ ها رو با مواد ماساژ بدین (مرینیت کنید) تا طعم داره شه! بعد داخل روغن سرخ کنین تا تغییر رنگ بدن. بعد از تغییر رنگ، 6 قاشق عذاخوری زعفران و 2 لیوان آب جوش با نمک رو به مرغ ها اضافه می کنیم و در تابه رو می بندیم و اجازه می دیم رون مرغ با حرارت تند مغز پخت شه. بعد از پخت، گوشت رو از استخوان جدا می کنیم و استخون ها رو تمیز می کنیم و کنار می گذاریم تا بعدا برای آغشته کردن کوکوها به پودر سوخاری، ازشون استفاده کنیم. گوشت ها رو با یاری بلندر خرد می کنیم. برای ادامه مطلب طرز تهیه کوکو مرغ اینجا کلیک کنید.
3- کوکو سیب زمینی
قطعا همه شما هم مثل من عاشق این کوکو هستین. بچه ها کوکو سیب زمینی رو خیلی دوست دارند. یک غذای آسان و ساده که برای پیک نیک و رفتن توی دل طبیعت مناسبه.
سیب زمینی میانه | دو عدد |
تخم مرغ | دو عدد |
پیاز میانه | یک عدد |
سبزی شنبلیله | یک قاشق غذاخوری |
آرد سوخاری | یک قاشق غذاخوری |
کنجد | یک قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل قرمز، پودر سیر یا پیاز، ادویه | به اندازه دلخواه |
روغن مایع | به اندازه لازم |
در اولین مرحله به سراغ سیب زمینی هایتان بروید و آن ها را با رنده ریز، رنده کنید. اگر زمان کمی در اختیار دارد می توانید برای پوره کردن سیب زمینی ها از میکسر یا خردکن یا هر دستگاهی که در دسترس دارید یاری بگیرید. بعد از رنده کردن سیب زمینی ها به سراغ پیاز بروید و آن را هم با همان رنده ریز، رنده کنید. مرحله دوم درون ظرف مناسبی پوره سیب زمینی و پیاز را بریزید و به خوبی با هم مخلوط کنید. تخم مرغ ها را دانه دانه به مواد کوکو اضافه کنید و به هم بزنید. برای ادامه مطلب طرز تهیه کوکو سیب زمینی اینجا کلیک کنید.
4- کوکو لوبیا سبز
این کوکو برای ورزشکاران و برای کسانی که اهل رژیم هستن خیلی خوبه. کوکو را با سبزیجات مختلفی میشه درست کرد. لوبیا سبز هم یکی از اوناس.
لوبیا سبز | 200 گرم |
سیب زمینی | یک عدد میانه |
هویج | یک عدد میانه |
روغن و آب | به اندازه لازم |
تخم مرغ | دو عدد |
نمک و فلفل و زردچوبه | به اندازه لازم |
زعفران دم نموده | به اندازه لازم |
برای تهیه کوکو لوبیا سبز، لوبیا سبزهامون رو پاک می کنیم و بعد از شستن با آب سرد اون هارو خرد می کنیم. سیب زمینی و هویجمون رو هم بعد از شستن و پوست کندن به ابعاد کوچک تری برش می زنیم تا به راحتی بتوانیم همه مواد را در میکسر یا چندکاره بریزیم و پوره موادرو بدست بیاریم. اگر هیچ کدوم از این موارد هم در دسترس ندارید می تونید سیب زمینی ها و هویج را با رنده ریز، رنده نموده و لوبیا سبز را هم با یاری چاقو بسیار تیز، خرد نموده و بعد همه مواد را با هم مخلوط کنیم. هرچقدر مواد ریزتر خرد شن و با هم ترکیب بشن پخت کوکو با کیفیت بهتری انجام می شه. برای مطلب طرز تهیه کوکو لوبیا سبز اینجا کلیک کنید.
5- کوکو ذرت
ذرت یکی از مواد غذایی است که با آن غذاهای مختلفی را می توانید درست کنید. یکی از غذاهای خوشمزه کوکو ذرت است که به راحتی می توانید آن را درست کنید.
ذرت شیرین | 1 پیمانه |
آرد سفید | 1 سوم پیمانه |
تخم مرغ | 1 عدد |
شیر | 3 -4 قاشق غذاخوری |
سیر | 1 حبه |
نمک و فلفل، پودر آویشن | به اندازه لازم |
فلفل دلمه ای رنگی | 1 سوم پیمانه |
بیکینگ پودر | 1 چهارم قاشق چایخوری |
مواد لازم برای تهیه سس مخصوص
ماست | 1 پیمانه |
سس کچاپ | 1 چهارم پیمانه |
سیر | 1 حبه |
شوید خشک | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به اندازه لازم |
در ابتدا آرد و بیکینگ پودر و الک می کنیم و بعد تخم مرغ هم دمای محیط را به آن اضافه می کنیم و با همزن دستی خوب هم می زنیم. بعد از مخلوط شدن ادویه ها و نمک و سیر رنده شده را به آن اضافه نموده و برای حدود 2 دقیقه مواد را هم می زنیم تا ادویه ها خوب ترکیب شده و بوی تخم مرغ را از بین ببرند. شیر را اضافه می کنیم و خوب مواد را هم می زنیم تا یکدست شوند. ذرت، فلفل دلمه ای رنگی نگینی شده را به مواد اضافی می کنیم و به ارامی و بدون اینکه مواد له گردد، تا زمانی که ترکیب شوند آنرا هم می زنیم. برای ادامه مطلب طرز تهیه کوکو ذرت اینجا کلیک کنید.
6- کوکوی بادمجان
بادمجان برای غذا گزینه خوب و خوشمزه ای است و بیشتر ایرانی ها بادمجان را دوست دارند. با بادمجان کوکوی خوشمزه هم می توانید درست کنید. با طعمی خاص و استثنایی. برای تهیه کوکوی بادمجان به مواد زیر احتیاج داریم:
بادمجان میانه | 3 تا 4 عدد |
سیر | 4 حبه |
نمک، زردچوبه و فلفل قرمز | به اندازه دل خواه |
آرد سوخاری | یک قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | 3 عدد |
روغن | به اندازه دل خواه |
در مرحله اول به سراغ کباب کردن بادمجان ها می رویم. بادمجان ها را با آب سرد به صورت کامل بشویید. برای کباب کردن بادمجان هیچ گاه پوست آن ها را نکنید. پوست بادمجان همانند یک عایل (فویل) موجب مغز پخت شدن درون آن می گردد.
روی بادمجان های شسته شده چند شکاف کوچک ایجاد کنید. این شکاف ها موجب می گردد هنگام حرارت تماشا بادمجان، آب اضافی و تلخی بادمجان گرفته گردد.
حال بادمجان ها را روی شعله میانه قرار داده و آغاز به کباب کردن آن کنید.
بعد از کباب شدن بادمجان به آرامی پست آن ها را با چاقو جدا کنید. می توانید برای نتیجه بهتر کار از پوست گیر مخصوص بهره ببرید. بادمجان ها را در میکسر یا غذاساز می ریزیم. 3 حبه سیر پوست کنده را به آن اضافه می کنیم. برای ادامه مطلب طرز تهیه کوکوی بادمجان اینجا کلیک کنید.
7- کوکوی تره
تره یکی از سبزیجاتی است که به تنهایی با آن غذاهای خوشمزه می توانید درست کنید. به دلیل عطری که تره دارد در بیشتر سبزی ها استفاده می گردد. تره را به عنوان کوکو نیز می توانید بهره ببرید. برای تهیه کوکو به مواد زیر احتیاج دارید.
سبزی تره تازه | صد تا 150گرم |
سیب زمینی پخته | 1عدد میانه |
تخم مرغ | 2 عدد |
آرد | دو قاشق غذاخوری |
پودرگشنیز | 1/2 قاشق چای خوری |
زردچوبه | 1/4 قاشق چای خوری |
فلفل سیاه | 1/2 قاشق چای خوری |
پودر آویشن | 1/4 قاشق چای خوری |
پودر سیر | 1/2 قاشق چایخوری |
نمک | به اندازه لازم |
روغن جهت سرخ کردن | به اندازه لازم |
در ابتدا باید سیب زمینی را آب پز کنید. برای اینکار سیب زمینی را به خوبی بشوئید. در قابلمه مناسبی اندازهی آب بریزید. سیب زمینی را در قابلمه قرار دهید و قابلمه را روی حرارت بگذارید تا سیب زمینی به خوبی پخته گردد. بعد از پخت اجازه دهید سیب زمینی سرد گردد.
تره ها را نیز به خوبی بشویید و تمیز کنید و بعد در دستمالی قرار دهید تا آب آن گرفته گردد. سپس تره ها را با چاقوی تیز به شکل ریز خردکنید یا در خرد کن یا غذاساز ریخته و خرد کنید.
در کاسه یا ظرف مناسب و بزرگی دو عدد تخم مرغ را بشکنید. با همزن دستی یا چنگال مخلوط کنید تا تخم مرغ ها از لختگی در بیایند.
سبزی های تره خرد شده را به تخم مرغ های هم زده اضافه کنید و مجدد با همزن دستی یا قاشق ویسک و مخلوط کنید. برای ادامه مطلب طرز تهیه کوکو تره اینجا کلیک کنید.
8- کوکو کدو سبز
کوکوی کدو سبز یک کوکوی خوشمزه و رژیمی است که به راحتی در منزل درست می گردد. برای تهیه این کوکو به مواد لازم کمی احتیاج دارید.
کدو سبز | 4 تا 5 عدد |
پیاز | 1 عدد |
نمک، فلفل قرمز، زردچوبه | به اندازه دل خواه |
تخم مرغ | 4 عدد |
آرد سوخاری | 1 قاشق غذاخوری |
روغن | به اندازه دل خواه |
1- در اولین مرحله کدوها را با رنده درشت یا میکسر یا هر نوع رنده دیگیری که در دسترس دارید رنده کنید.
فقط بهتر است که آن ها را زیاد به شکل پوره تبدیل نکنید چون بعد از گذشت چند دقیقه کدوهای شما آب می اندازد و باید آب آن را جدا کنید، که به همین خاطر برای راحت تر بودن و سریع تر طی شدن مراحل پخت، رنده با رنده درشت توصیه میگردد.
2- در دومین مرحله اندازهی نمک به آن اضافه کنید و 15 دقیقه زمان بدهید تا کدوها آب بیندازد.
برای ادامه طرز تهیه کوکوی کدو سبز اینجا کلیک کنید.
9- کوکو ماهی
شاید نام این کوکو کمی عجیب به نظر برسد اما کوکو ماهی برای کسانی که عاشق ماهی هستند یکی از برترین غذاهاست. حتی برای کسانی که با خوردن ماهی میانه خوبی ندارند، قرار دادن کوکوی ماهی در برنامه غذایی خود ایده خوبی است. برای تهیه کوکو ماهی به مواد زیر احتیاج دارید:
سیب زمینی | 1 عدد |
فیله ماهی | 300 گرم |
گشنیز ساطوری شده | نصف پیمانه |
شوید ساطوری شده | نصف پیمانه |
پیاز | 1 عدد |
تخم مرغ | 1 عدد |
آرد | 1 پیمانه |
روغن | به اندازه لازم |
نمک | به اندازه لازم |
فلفل سیاه | به اندازه لازم |
پاپریکا | به اندازه لازم |
زردچوبه | به اندازه لازم |
1- ابتدا ماهی را آبپز می کنیم و سپس در یک ظرف میانه استخوان ماهی آبپز شده را جدا نموده و آن را خرد می کنیم.
2- در یک ظرف مناسب 1 عدد پیاز و 1 عدد سیب زمینی را رنده و آب آنها را می گیریم و به ظرف ماهی اضافه می کنیم و سپس نصف پیمانه شوید و نصف پیمانه گشنیز، نمک، فلفل سیاه، پودرپاپریکا، سیرو زردچوبه به اندازه لازم، 1 پیمانه آرد و 1 عدد تخم مرغ به موادمان (ماهی، سیب زمینی، پیاز) اضافه و به خوبی همه مواد را مخلوط و یکدست می کنیم.
برای ادامه طرز تهیه کوکو ماهی به مقاله آن مراجعه کنید.
امیدوارم طرز تهیه کوکوها براتون مفید بوده باشه. این کوکوها را به عنوان غذای بدون گوشت درست کنین و از خوردنشون لذت ببرین. بعلاوه به دلیل اینکه کوکو غذای سبکیه برای شام نیز مناسبه. نوش جان
منبع: اُکالا