طرز تهیه مربای انجیر سیاه با زعفران به ساده ترین روش
به گزارش بیست آمار، تصور کنید که در یک عصر سرد زمستانی در کنار بخاری گرم، نوشیدن یک فنجان چای داغ و خوردن مربای انجیر سیاه زعفرانی را تجربه می کنید. این مربای خاص، نه تنها طعمی به یاد ماندنی دارد، بلکه رنگ تیره و دل انگیزش، سفره شما را به ضیافتی از اصالت و هنر ایرانی تبدیل می نماید. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه مربای انجیر سیاه ساده را مرور نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه مربای انجیر سیاه زعفرانی را آنالیز خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه مربای انجیر سیاه با زعفران
- انجیر سیاه 1 کیلو
- شکر 500-700 گرم
- زعفران دم نموده 1-2 قاشق غذاخوری
- وانیل نوک قاشق مرباخوری
- آبلیمو نصف قاشق مرباخوری
طرز تهیه مربای انجیر سیاه با زعفران
1. آماده کردن انجیر سیاه
اولین مرحله از طرز تهیه مربای انجیر سیاه با زعفران مثل طرز تهیه مربای انجیر زرد این است که انجیرهای سالم را جدا کنید و دم آن ها را بگیرید و بعد از دو طرف با چنگال در آن ها سوراخ ایجاد کنید تا حین پخت چروک نشوند.
2. قرار دادن مخلوط شکر و انجیر در یخچال
اکنون که انجیرها آماده هستند، آن ها را کف قابلمه بچینید و رویشان شکر بریزید. حواستان باشد قابلمه مناسبی از لحاظ حجمی برای تهیه مربا انتخاب کنید چون شکر بعد از باز شدن حجم می گیرد و در حین پخت کف ایجاد می گردد. بنابراین ممکن است که سر ریز گردد. این مخلوط را که لایه لایه ای از انجیر و شکر است بعد از اتمام مواد به مدت حداقل 20 ساعت داخل یخچال بگذارید تا شکر آب گردد و آب بیاندازد.
نکته: آب انداختن شکر و انجیر زمان بیشتری نسبت به باقی میوه ها می برد چون انجیر نسبت به باقی میوه ها آب کمتری دارد.
3. پخت مربای انجیر سیاه
در این مرحله قابلمه حاوی شکر و انجیر آب انداخته را روی اجاق گاز بگذارید و اجازه دهید به جوش بیاید و هم زمان که کف روی قابلمه ایجاد می گردد آن را بگیرید و دور بریزید. بعد حرارت گاز را کم نموده و زعفران، وانیل و آبلیمو را اضافه کنید و اجازه دهید مربای انجیر سیاه به غلظت لازم برسد. بعد آن را خاموش کنید تا خنک گردد و در نهایت در شیشه های مدنظرتان بریزید و در جای خنک نگهداری کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه مربای انجیر سیاه با زعفران
تهیه مربا یک هنر است که هر کدبانو یا علاقه مند به آشپزی آن را در برنامه خود دارد چون بعضی میوه ها مثل انجیر یا آلبالو همیشگی نیستند و تهیه مربای آن ها مثلا تهیه مربای آلبالو یا حتی تهیه مربای گیلاس یک راه خوب برای داشتن این میوه ها در تمام فصول است.
له کردن یا نصف کردن انجیر سیاه برای تهیه مربا
اگر دوست دارید مربای شما له تر باشد می توانید انجیر سیاه قبل از ریختن شکر رویش نصف کنید یا حتی به شکل پوره تر و ریزتر درآورید. که در این حالت می توانید مارمالد تهیه کنید. طرز تهیه مارمالاد انجیر را هم می توانید با جزییات کامل در کتاب کاله مطالعه کنید.
اندازه شکر مورد احتیاج برای تهیه مربای انجیر سیاه
اندازه شکر مورد احتیاج برای تهیه مربای انجیر را می توانید به دلخواه خودتان کم یا زیاد کنید. اگر انجیرها شیرین هستند، می توانید اندازه شکر را کمتر کنید یا حتی از مخلوط شکر و نبات به جای شکر بهره ببرید.
علت ریختن آبلیمو در مربا
برای جلوگیری از شکرک زدن مرباها بهتر است حتما در مراحل آخر پخت اندازهی آبلیمو یا جوهر لیمو اضافه کنید.
غلظت مناسب مربا
برای چک کردن غلظت مناسب مربای انجیر سیاه با زعفران می توانید از روش های زیر بهره ببرید:
- تست قاشق
در این روش یک قاشق مرباخوری از مربا را بردارید و آن را به آرامی از لبه قاشق بریزید. اگر مربا به صورت قطره ای و آهسته از قاشق سرازیر گردد و به شکل رشته ای باقی بماند، غلظت آن مناسب است. اما اگر مربا خیلی رقیق باشد، باید آن را به مدت 10 تا 15 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بجوشانید.
- تست بشقاب
برای آنالیز غلظت مربا در این روش باید یک بشقاب را قبل از پخت مربا در یخچال بگذارید بعد یک قاشق مرباخوری از مربا را روی یک بشقاب سرد بریزید سپس بشقاب را به مدت 30 ثانیه در یخچال قرار دهید. اگر مربا بعد از خنک شدن، سفت شد و به راحتی از بشقاب جدا شد، غلظت آن مناسب است.
- آزمایش کشش
ساده ترین روش تست غلظت مربا این است که اندازهی از مربا را با انگشت بگیرید و آن را از هم جدا کنید. اگر هنگام جدا کردن دو انگشت، نخ نازکی تشکیل گردد، نشانه غلظت مناسب است. در ضمن اگر مربا بیش از حد غلیظ باشد، هنگام جدا کردن نخ تشکیل نخواهد شد.
منبع: کتاب کاله