آیا مانیتورهای 4K برای کاربران معمولی ارزش خرید دارند؟

به گزارش بیست آمار، روزبه روز به محبوبیت مانیتور های 4K افزوده می گردد و این محصولات سروصدای بیشتری به راه می اندازند؛ با توجه به اینکه قیمت مانیتور های 4K رو به کاهش است، آیا خرید چنین مانیتورهایی برای کاربرانی که از کامپیوتر خود عمدتا برای کارهای معمولی مانند وب گردی، کارهای اداری و موارد مشابه استفاده می نمایند، منطقی خواهد بود؟

آیا مانیتورهای 4K برای کاربران معمولی ارزش خرید دارند؟

از پروفایل اینستاگرام behrouz azand دیدن نمایید.

یک مانیتور 4K چه امکاناتی به ارمغان می آورد؟

به زبان ساده، عبارت 4K به جهش رزولوشن نمایشگر اشاره دارد که مثلا در مقایسه با Full HD یا 1080p جذابیت بیشتری ارائه می نماید. در حالی که محتوای Full HD از لحاظ اندازه برابر با 1920 در 1080 پیکسل است، 4K چهار برابر پیکسل را معادل 3840 در 2160 ارائه می نماید.

4 برابر پیکسل به معنای 4 برابر شدن فضا است بنابراین اولین مزیت مهم 4K نسبت به نمایشگر Full HD موضوع فضا محسوب می گردد. به همین خاطر برای پنجره ها، تب ها، برنامه ها و دیگر موارد کامپیوتر به فضای بیشتری دسترسی پیدا می کنید. با این حال، در این بین نباید موضوع مقیاس گذاری نمایشگر یا Display Scaling را از قلم بیندازیم.

مانیتور های 4K در اندازه های متنوعی روانه بازار می شوند ولی معمولا مانیتورهای 24 و 27 و 32 اینچی اکثریت را تشکیل می دهند. تمام آن ها، تعداد برابر پیکسل ها را نمایش می دهند. تفاوت عظیم آن ها موضوع تراکم پیکسل است که با واحد پیکسل در اینچ (DPI) اندازه گیری می گردد.

رزولوشن 4K در ابعاد 24 اینچ تفاوت زیادی با 4K ابعاد 32 اینچی یا عظیم تر دارد. بدون مقیاس گذاری نمایشگر، پنل های عظیم تر تراکم پیکسل پایین تری دارند ولی از طرفی احتمالا می توانند تجربه کاربری مفیدتری را ارائه دهند. اما هرچقدر تراکم پیکسل هم بیشتر باشد، با چشم های غیرمسلح سخت تر می توان تک تک پیکسل ها را تشخیص داد و این موضوع منجر به نمایش تصاویر شفاف و دلپذیری می گردد.

Scaling (مقیاس گذاری) مانیتور در کامپیوترهای ویندوزی و مک

کامپیوترهای ویندوزی و مبتنی بر macOS برای حل چالش مربوط به رزولوشن 4K در پنل های کوچک، از راهکار Scaling استفاده می نمایند. در سیستم عامل macOS با مراجعه به بخش System Preferences > Display می توانید یک اسلایدر برای این موضوع مشاهده کنید. در ویندوز هم در قسمت Settings > System > Display می توانید گزینه Scale and Layout را تغییر دهید.

افزایش مقیاس نمایشگر منجر به افزایش اندازه عناصر موجود در رابط کاربری مانند پنجره ها، دکمه ها و متن ها می گردد تا برای استفاده بیش از حد کوچک نباشند. رزولوشن 4K بر روی نمایشگر 24 اینچی بدون اعمال هیچ گونه تغییری، نمی تواند تجربه کاربری مناسبی را ارائه کند. زیرا تمام عناصر اندازه بسیار کوچکی خواهند داشت.

با افزایش مقیاس بدون فدا کردن گسترده تجربه کاربری، می توانید از افزایش تراکم پیکسل بهره ببرید. پیدا کردن تعادل بین مقیاس و فضای اضافی کاملا سلیقه ای است و باید در این زمینه دست به انتخاب بزنید. مقیاس گذاری در ویندوز 10 هنوز به حالت ایدئال خود نرسیده و بعضی کاربران حین استفاده از مانیتورهای 4K با مشکلاتی روبرو می شوند. در این زمینه macOS مشکل خاصی ندارد و با خیال راحت می توانید از آن بهره ببرید.

نبرد بر سر افزایش رفرش ریت نمایشگرها تا چه زمانی ادامه دارد؟

هنگام انتخاب مانیتور 4K این موارد را در نظر بگیرید

از آنجایی که بیشتر مانیتورهای 4K از اندازه 27 اینچ یا عظیم تر بهره می برند، هنگام خرید آن ها باید به فضای میز هم توجه زیادی نشان بدهید. همچنین به این نکته توجه کنید که آیا کامپیوتر شما به خصوص اگر یک لپ تاپ باشد، از پس پشتیبانی از مانیتور 4K برمی آید یا نه. ترجیحاً بهتر است برای این کار از کارت گرافیک مجزا بهره ببرید. این موضوع به خصوص هنگام استفاده از مانیتور دوگانه یا قرارگیری مانیتور کنار لپ تاپ اهمیت زیادی دارد.

برای استفاده های معمولی مانند وب گردی، کارهای اداری و موارد مشابه، بیشتر کامپیوترها حین استفاده از مانیتور 4K به مسئله ای برنمی خورند. اما اگر سیستم شما چندان قدرتمند نیست، برای کارهای سنگین مانند اجرای بازی ها یا ویرایش طرح های سه بعدی احتمالا ناچار می شوید رزولوشن مانیتور را پایین بیاورید.

ضمناًً باید رابطه بین قیمت و کیفیت را هم در نظر بگیرید. درست است که پنل های 4K نسبت به گذشته قیمت پایین تری دارند، ولی همچنان بین قیمت مانیتورهای 4K ارزان قیمت و دیگر مانیتورهای مبتنی بر رزولوشن پایین تر تفاوت قیمت قابل توجهی دیده می گردد.

به عنوان مثال، برای یک هنرمند که دقت رنگ ها و نسبت کنتراست اهمیت زیادی دارد، یک مانیتور 4K ارزان قیمت نسبت به مانیتورهای باکیفیت مبتنی بر رزولوشن پایین تر حرف زیادی برای گفتن نخواهد داشت. مانیتورهای ارزان قیمت معمولا در زمینه روشنایی با مشکل روبرو هستند و با ضعف هایی در زمینه تأخیر روبرو می شوند.

یک سوال مهم دیگر این است که آیا قرار است واقعا از مزیت رزولوشن 4K بهره ببرید؟ یا اینکه افزایش فضای مانیتور بیشتر مثمر ثمر واقع می گردد؟ در این صورت احتمالا خرید مانیتور ثانوی می تواند فایده بیشتری برای شما داشته باشد. همچنین می توانیم به مانیتورهای بسیار عریض هم اشاره کنیم.

در نهایت، باید به این سوال جواب دهید که سرعت اینترنت شما چطور است؟ برای بسیاری از کاربران، استریم ویدیو با کیفیت 4K اهمیت زیادی دارد. این روزها پیدا کردن محتوای 4K کار سختی نیست ولی شرکت هایی مانند نتفلیکس برای استریم 4K به سرعت اینترنت حداقل 25 مگابیتی احتیاج دارند.

چگونه از مانیتور اولترا واید نهایت استفاده را ببریم؟

دیگر ویژگی های با اهمیت

اگرچه قیمت مانیتور های 4K کاهش قابل توجهی داشته اند، اما این موضوع برای دیگر مانیتورهای غیر 4K هم صدق می نماید. در این زمینه باید به نوع پنل استفاده شده در مانیتور اشاره کنیم که در کیفیت نهایی اهمیت زیادی دارد. مانیتورهای ارزان از پنل های TN استفاده می نمایند که قدیمی ترین تکنولوژی LCD است.

مانیتور های 4K ارزان قیمت هم مجهز به پنل های TN هستند. این موارد معمولا دارای زوایای دید ضعیف، دقت رنگ نامناسب و نسبت کنتراست ناامیدنماینده هستند. در این میان، پنل های IPS رنگ سیاه را جذاب تر نمایش می دهند و زوایای دید بهتری ارائه می دهند. پنل های VA هم در زمینه دقت رنگ و نسبت کنتراست حرف زیادی برای گفتن دارند.

مانیتورهای مبتنی بر رفرش ریت بالا هم در حال همه گیر شدن هستند. از آنجایی که این مانیتورها در هر ثانیه می توانند تعداد فریم های بیشتری را نسبت به 60 هرتز استاندارد نمایش دهند، قادر به ارائه انواع محتوا به صورت روان تر هستند. بسیاری از مانیتورهای 144 یا 240 هرتز قیمت پایین تری نسبت به مانیتورهای 4K مبتنی بر رفرش ریت 60 هرتز دارند.

همان طور که گفتیم، مانیتورهای کم هزینه معمولا در زمینه روشنایی مشکل دارند و اگر در اتاق یا دفتر شما منابع نوری زیادی وجود داشته باشد، این موضوع مشکل زا می گردد. اگر بودجه مناسبی کنار گذاشته اید، بهتر است مانیتور 4K با روشنایی مناسب و امکان پشتیبانی از استاندارد HDR را تهیه کنید. همچنین می توانید این مشخصه ها را در مانیتورهای ارزان تر 1080p یا 2K پیدا کنید.

هنگام خرید، به طراحی مانیتور هم توجه کنید. هرچقدر حاشیه های مانیتور باریک تر باشد، جذابیت ظاهری آن افزایش پیدا می نماید. طبق فرایند فعلی، حاشیه های مانیتورها و انواع نمایشگرها در حال کاهش هستند و در آینده نزدیک نمایشگرهای بی حاشیه اکثریت بازار را از آن خود خواهند کرد.

در نهایت باید بگوییم اگر به دنبال خرید مانیتور جدید هستید، احتمالا مانیتور غیر 4K هم جوابگوی تمام احتیاجهای شما خواهد بود. به همین خاطر بهتر است تحت تأثیر تبلیغات و سروصداها قرار نگیرید و با توجه به احتیاجهایی که دارید، دست به انتخاب بزنید.

خرید تلویزیون 8K چه زمانی منطقی خواهد بود؟

منبع: How To Geek

HD

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 16 مرداد 1399 بروزرسانی: 20 دی 1400 گردآورنده: 20amar.ir شناسه مطلب: 466

به "آیا مانیتورهای 4K برای کاربران معمولی ارزش خرید دارند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا مانیتورهای 4K برای کاربران معمولی ارزش خرید دارند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید