آیا خوردن هسته زردآلو بی خطر است؟
به گزارش بیست آمار، بسیاری از افراد به علت داشتن طعم خوب هسته زردآلو، تمایل زیادی به خوردن آن دارند. اما باید توجه داشت که اگر هسته زردآلو به صورت خام، به اندازه و دفعات زیاد مصرف گردد، مشکلاتی را به همراه دارد.
بسیاری از افراد به علت داشتن طعم خوب هسته زردآلو، تمایل زیادی به خوردن آن دارند. اما باید توجه داشت که اگر هسته زردآلو به صورت خام، به میزان و دفعات زیاد مصرف گردد، مشکلاتی را به همراه دارد.
هسته زردآلو و یا دانه میوه هایی مانند سیب، هلو، شلیل، گلابی، گیلاس و بادام تلخ حاوی ترکیبی شیمیایی و سمی به نام آمیگدالین است.
هسته یا دانه این میوه ها به طور طبیعی دارای لایه بیرونی مقاوم در برابر آنزیم های گوارشی است، اما اگر جویده گردد، در تماس با آنزیم های گوارشی منجر به آزاد شدن ماده آمیگدالین در بدن شده و در پی آن سم سیانید را فراوری نموده و ایجاد مسمومیت می نماید.
فراوری میزان زیاد این سم در بدن منجر به ناراحتی های متعددی از جمله سردرد و سرگیجه، صرع، حالت تهوع، استفراغ، افزایش ضربان قلب، افزایش فشار خون، اختلالات تنفسی، فلجی و در نهایت مرگ می گردد. البته در صورت نجویدن و باز نشدن هسته مسمومیت اتفاق نمی افتد. بعلاوه حرارت دادن با آب نمک و خیس کردن هسته ها در آب برای مدت طولانی موجب حذف آمیگدالین می گردد.
برای کاهش خطر مسمومیت با سیانید ناشی از هسته زردآلو باید به این نکته توجه کرد که هسته زردآلو به صورت خام به عنوان آجیل و یا تنقلات آماده مورد مصرف قرار نگیرد و قبل از مصرف، فرآوری دست کم به مدت دست کم30 دقیقه، خیسانده و جوشانده گردد.
منبع: بهداشت نیوز
منبع: فرارو