بایدها و نبایدهای تغذیه در روزهای گرم سال ، ویژگی غذاهای تابستانی

به گزارش بیست آمار، یک متخصص طب سنتی به ارائه نکاتی در مورد تغذیه سالم و جلوگیری از گرمازدگی در روزهای گرم سال پرداخت.

بایدها و نبایدهای تغذیه در روزهای گرم سال ، ویژگی غذاهای تابستانی

به گزارش خبرنگاران، ناصر رضایی پور در مصاحبه با مهر در مورد تدابیر تندرستی در فصل تابستان گفت: در این فصل افراد دارای مزاج گرم و خشک، باید از مصرف خوردنی های گرم و خشک، مانند غذاهای خیلی تند، شور یا شیرین پرهیز نمایند.

وی با بیان اینکه در فصول گرم سال به تدریج دستگاه گوارش ما ضعیف تر می گردد، گفت در تابستان باید از مصرف غذاهای سنگین مانند آش ها، آبگوشت، کله پاچه، هلیم، فسنجان و… پرهیز کنیم و مصرف کباب ها را هم کم کنیم.

این متخصص طب ایرانی اضافه کرد: غذاهایی مانند آش های ساده، رقیق و با گوشت و حبوبات کم، با چاشنی های کمی ترش مانند آلو بخارا، دانه انار و غوره، می توانند جایگزین مناسبی برای مواد غذایی یادشده باشند.

رضایی پور با اشاره به طبیعت سرد و تر کاهو، اعلام نمود: کاهو، کاهنده حرارت و تعدیل نماینده خشکی بدن است و تشنگی و التهاب ناشی از مواجهه با گرما را کاهش می دهد و مصرف آن به همراه سکنجبین نعناعی، یکی از برترین راه های چیرگی بر تشنگی، التهاب و خشکی بدن در روزهای گرم تابستان است.

وی اظهار کرد: مصرف شربت های سکنجبین، لیمو، ریباس، انار، نارنج، تمر هندی، آب یا فالوده سکنجبینی هندوانه و فالوده سکنجبین خیار، در کنار خوردن میوه های تر و ترش و شیرین تابستانی و سبزی هایی همانند کدو و خیار در این فصل توصیه می گردد.

رضایی پور اعلام نمود: مصرف گوشت های زودگوار مانند ماهی قزل آلای تازه و کولی که با روغن کنجد پخته شده باشد یا جوجه مرغ با چاشنی های ترش، در این فصل و پرهیز از مصرف غذاهایی که منجر به یبوست می شوند با استفاده از ملین هایی مانند انجیر و آب کامل میوه ها، یا شربت گل سرخ، بسیار مناسب است.

وی با اشاره به اینکه ورزش و فعالیت های بدنی در تابستان موجب گرمای شدید می شوند، مطرح نمود: با توجه به اینکه فعالیت های جسمی سبب تعریق و گرمای شدید می گردد، بنابراین استراحت در ساعات گرم روز و ورزش و فعالیت های بدنی خفیف در شروع صبح توصیه ما به افراد است.

رضایی پور در مورد انجام حجامت و فصد کردن نیز توضیح داد: توصیه می گردد در این فصل از هرگونه خون گیری و حجامت و فصد کردن بدون تجویز پزشک متخصص پرهیز گردد.

این متخصص طب ایرانی در آخر تاکید نمود: پوشیدن لباس های خنک کتانی، پنبه ای و نخی و پرهیز از پوشیدن البسه نایلونی در فصل تابستان یکی از نکاتی است که افراد باید به آن توجه نمایند.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 24 مرداد 1404 بروزرسانی: 24 مرداد 1404 گردآورنده: 20amar.ir شناسه مطلب: 1861

به "بایدها و نبایدهای تغذیه در روزهای گرم سال ، ویژگی غذاهای تابستانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بایدها و نبایدهای تغذیه در روزهای گرم سال ، ویژگی غذاهای تابستانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید