آیا با فوت زن مهریه ساقط مى شود؟
به گزارش بیست آمار، در صورت فوت زن، ورثه او این حق را دارند که از مرد تقاضای مهریه کنند. بنابراین با قتل و فوت زن مهریه از بین نمی رود و وراث می توانند برای مطالبه و وصول آن اقدام کنند.

مهریه از جمله حقوق قانونی زن و مرد مکلف به پرداخت آن است. از سوی دیگر همین که عقد ازدواج صورت گرفت زن مالک مهریه می شود و این اجازه را خواهد داشت تا مهریه خود را از همسر درخواست کند. زن یا شوهر پس از فوت از همسر متوفی ارث می برد. ارث بردن از یکدیگر بین زن و شوهر هنگامی برقرار می شود که رابطه زناشویی آن ها دائمی باشد و در ازدواج موقت این امر امکان پذیر نیست. اما سؤالی که مطرح می شود این است که آیا با فوت زن مهریه ساقط می شود؟ در خبرنگاران به این پرسش پاسخ داده شده است.
با فوت زن مهریه ساقط می شود؟
یک حقوقدان، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نحوه پرداخت مهریه پس از فوت زن، چگونه خواهد کرد گفت: مهریه دین و بدهی شوهر است و تا زمانی که پرداخت نشده باشد موظف است که پرداخت کند و در صورت فوت زن، ورثه او حق این را دارند که از مرد تقاضای مهریه کنند و به عبارتی وراث، از مرد طلبکار می شوند. بنابراین با قتل و فوت زن مهریه از بین نمی رود و وراث می توانند برای مطالبه آن اقدام کنند.
مهریه زن پس از فوت به ورثه اش می رسد
مطالبه مهریه همواره برای صاحب حق آن وجود دارد، ولو آنکه زن در قید حیات نباشد. از همین روی وراث زن می توانند بعد از فوت به کنندگی از او مهریه اش را از مرد درخواست کنند.
به عبارتی دیگر با فوت زن حق مطالبه مهریه مانند حقوق مالی دیگر به وراث وی منتقل شده و وراث زن می توانند به قائم مقامی از وی مهریه متوفی را از مرد مطالبه کنند.
این در حالی است که مرد نمی تواند از پرداخت مهریه همسر متوفی خود به ورثه اش به هر بهانه ای خودداری کند. مگر آنکه مهریه به دلیل قانونی مانند بخشش آن توسط زن یا دریافت آن پیش از فوت، وجود نداشته باشد. بنابراین باید گفت که دین ناشی از مهریه از جمله دیون ممتاز است و حتی در صورت وجود بدهی های متعدد مرد یا حتی فوت وی، باز هم تادیه مهریه زن بر سایر بدهی ها مقدم است و در الویت واقع شده است.
پس همانطور که گفته شد حقوق اشخاص همواره مورد توجه و حمایت قانون گذار بوده است ولو آنکه آن ها در قید حیات نباشند، از همین روی وراث زن متوفی با تنظیم دادخواست مبنی بر مطالبه مهریه او به نسبت سهم الارث خود اقدام می کنند.
شایان ذکر است که ورثه زن باید مدارکی همچون عقدنامه او را نیز به پیوست دادخواست خود تقدیم دادگاه کنند.
اثبات بری الذمه شدن از پرداخت مهریه
اگر زنی مهریه اش را ببخشد اما مقدار مهریه در عقد نامه نوشته شده و آن را از دفتر اسناد رسمی حذف نکرده باشد و بعد زن مهریه را مطالبه کند، اثبات این ادعا بر عهده شوهر است که می تواند با استفاده از دلایل و راه های قانونی همچون معرفی شهود این ادعا را اثبات کند. حال اگر زنی بخواهد مهریه اش را قبل از عقد ببخشد نمی تواند؛ زیرا تا زمانی که حق ایجاد نشده مورد بخشش قرار نمی گیرد.
منبع: پیام دلتا