14 نکته برای تغذیه مناسب در دوران نقاهت مبتلایان کرونا

به گزارش بیست آمار، تغذیه مناسب نقش مهمی در پیشگیری و کنترل بیماری های واگیر نظیر کووید19، سل و ... دارد. با پیروی از یک الگوی صحیح غذایی که همه نیازهای تغذیه ای فرد را تامین کند، می توان از شدت بیماری ها و عوارض ناشی از آنها در دوران نقاهت بیماری جلوگیری کرد.

14 نکته برای تغذیه مناسب در دوران نقاهت مبتلایان کرونا

به گزارش خبرنگاران و بنابر اعلام وزارت بهداشت، نکات زیر، 14 توصیه تغذیه ای برای دوران نقاهت کووید19 است که با رعایت آنها می توان آثار بیماری بر بدن را کاهش داد:

- تامین مقادیر زیاد مایعات همچون آب، آب میوه تازه طبیعی (آب هندوانه، آب پرتقال، آب سیب و ...و آب سبزی های تازه طبیعی مانند آب کرفس، آب هویج، آب گوجه فرنگی و ...چای کم رنگ، آب گوشت یا آب مرغ. مایعات باید به میزان حداقل 8 لیوان در روز به منظور رقیق کردن ترشحات مجاری هوایی استفاده شود.

- مصرف انواع سوپ داغ مانند سوپ سبزیجات، جو، بلغور، جو دوسر و ... و آش های سبک مانند آش برنج، آش جو، آش سبزیجات و ...

- مصرف روزانه میوه و سبزی تازه (کاهو، کلم، سبزی خوردن و ...) یا سبزیجات آبپز به صورت دورچین غذا برای تحریک اشتها و تامین ریزمغذی های لازم

- استفاده از مقادیر زیاد منابع غذایی ویتامین A(که سبب حفاظ یکپارچگی مخاط تنفسی می شود) مانند زرده تخم مرغ، گوشت، ماهی، جگر و میوه ها و سبزی های زرد و نارنجی و قرمز و سبز و بنفش همچون کدو حلوایی، هویج، فلفل دلمه ای، برگ های تیره رنگ کاهو، اسفناج، مرکبات، کلم و ...

- استفاده از منابع غذایی ویتامین C (به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی آن (مانند مرکبات و سبزیجات، آب تازه میوه ها و سبزی ها، آب نارنج یا لیمو ترش تازه همراه غذا و سالاد که سبب افزایش اشتها نیز می شوند).

- استفاده از منابع غذایی پروتئین، روی، آهن و سلنیوم (که تقویت کننده سیستم ایمنی هستند مانند گوشت، مرغ، تخم مرغ، ماهی و میگو، حبوبات، غلات کامل، انواع مغز دانه ها مانند بادام، گردو، پسته، فندق و ...) و خشاکبار حداقل دو وعده در روز

- استفاده از منابع کربوهیدرات پیچیده و نشاسته ای همچون برنج، سیب زمینی و نان سبوسدار در وعده های غذایی روزانه

- استفاده از روغن های گیاهی شامل آفتابگردان، سویا، پنبه دانه، زیتون، کنجد، کلزا به منظور تامین بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه و تامین برخی از اسیدهای چرب ضروری و ویتامین های محلول در چربی در تهیه غذا

- استفاده از شربت عسل برای تقویت سیستم ایمنی و مهار سرفه

- استفاده از زردچوبه در تهیه غذا، به علت خاصیت ضد التهاب آن

- افزودن سیر و پیاز تازه و زنجبیل به غذاها، به منظور تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن

- استفاده از زنجبیل یا موز در مواردی که حالت تهوع وجود دارد

- افزودن مقداری پودر سبوس خوراکی (برنج یا گندم) فراوری و تخمیر شده و استاندارد به غذاهایی همچون آش، سوپ یا سالاد برای جلوگیری از یبوست

- مصرف منظم صبحانه و دو تا سه میان وعده برای تامین بهتر انرژی و ریز مغذی های مورد نیاز

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 29 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 29 اردیبهشت 1400 گردآورنده: 20amar.ir شناسه مطلب: 1037

به "14 نکته برای تغذیه مناسب در دوران نقاهت مبتلایان کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "14 نکته برای تغذیه مناسب در دوران نقاهت مبتلایان کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید