داستان واکسن های پیشکشی سه میلیون دلاری

به گزارش بیست آمار، رئیس جمعیت هلال احمر این روز ها خبر های مهمی درباره ورود واکسن فایزر دارد. اول روز یکشنبه گفت که 150 هزار دوز واکسن توسط یک فرد نیکوکار خریداری شده و قرار است به ایران اهدا شود. کریم همتی درباره این میزان واکسن اینطور اطلاعات داد که آن ها تا آخر این ماه از طریق مرز ایران به جمعیت هلال احمر داده می شوند.

داستان واکسن های پیشکشی سه میلیون دلاری

روزنامه هفت صبح در ادامه نوشت: یعنی اگر یک حساب سرانگشتی کنیم، می بینیم که این فرد یا افراد خیر برای ایرانی ها نزدیک به سه میلیون دلار (با درنظرگرفتن قیمت فایزر در آمریکا) پول خرج کرده اند. بااین حال رئیس جمعیت هلال احمر هیچ حرف دیگری درباره اینکه این افراد نیکوکار چه کسانی هستند و چگونه درخواست خودشان را ثبت کرده اند نزده است. وقتی از او خواستیم که درباره این افراد نیکوکار توضیح دهد اینطور جواب داد که واکسن فایزر هنوز نهایی نشده، چون شرایط حمل آن بسیار پیچیده است.

بالاخره چند دوز واکسن فایزر وارد می شود؟

همتی روز یکشنبه گفت که تعداد واکسن های اهدایی 150 هزار دوز است. اما یک روز بعد؛ یعنی صبح دیروز در گفتگو با صداوسیما واکسن اهدایی را 15 هزار دوز اعلام کرد. اگرچه رسم بر این است که کسی دندان های اسب پیشکشی را نشمارد، اما فرق این دو عدد خیلی زیاد است. اگر 150 هزار دوز وارد شود، 75 هزار نفر واکسینه خواهند شد.

اما با 15 هزار دوز، هفت هزار و 500 نفر پوشش داده می شوند. به خاطر همین بار دیگر از او پرسیدیم که میزان واقعی واکسن خریداری شده از این شرکت آمریکایی چقدر است؟ رئیس جمعیت هلال احمر این بار عدد 150 هزار دوز را تایید کرد. واکسن فایزر، همان واکسن گران قیمتی است که انتقال آن احتیاج به زنجیره سرد منفی 70 درجه دارد.

این موضوع از اول هم همه را نگران کرده بود. شرکت های هواپیمایی ایرانی می گویند مسئله ای برای رساندن آن به ایران ندارند، اما حرف وزارت بهداشت این است که فرایند انتقال در کشور زمان بر بوده و نمی توانند آن را در تمام کشور با این زنجیره سرد حفظ کنند. حالا البته اگر قرار باشد فقط 150 هزار دوز فایزر به ایران برسد، احتمالا دیگر نگرانی وزارت بهداشت هم رفع خواهد شد.

چراکه این مقدار واکسن فقط به 75 هزار نفر خواهد رسید و فرصت اینکه در کشور جابه جا شود را پیدا نخواهد کرد. بااین حال نگرانی ها برای تامین این چرخه انتقال سرد تمامی ندارد و در دو روز گذشته هلال احمر و وزارت بهداشت هم با هم به گفتگو نشسته اند که راهی برای آن پیدا کنند، اما از جلسات مسئولان آن ها تا امروز خبری درز پیدا نکرده است.

ثبت 19 میلیون دوز واکسن کرونا برای 11.6 درصد جمعیت

حالا در کنار همه اینها، همتی روز یکشنبه گفت که هلال احمر می خواهد یک میلیون دوز هم از واکسن سینوواک خریداری کند که این مقدار به 500 هزار نفر می رسد. سفارش خرید 16.8 میلیون دوز هم که آخر هفته گذشته در سبد سازمان دنیای بهداشت ثبت شد. با اضافه کردن واکسن های خیریه ای فایزر، تا الان حدود 19 میلیون دوز از واکسن های مختلف دنیا برای ایران باید ثبت شده باشد که 9.5 میلیون نفر از جمعیت کشور را پوشش می دهد و برابر با 11.6 درصد از جمعیت کشور ماست.

این 19 میلیون دوز حداقل میزان واکسنی است که کشور به آن احتیاج دارد که باید طبق روال به افراد دارای اولویت برسد. رئیس جمعیت هلال احمر در نشست خبری اش گفته بود که قرار نیست همه مردم واکسن بزنند و اگر بین 19 تا 29 میلیون دوز تزریق شود کافی است.

از آنطرف ظفرقندی، رئیس سازمان نظام پزشکی هم گفته که 65 درصد از مردم واکسن بزنند، برای توقف کرونا کفایت می کند؛ یعنی بر اساس فرمول های او، تقریبا همین که حدود 54 میلیون نفر آن را تزریق کنند، بس است. بااین حال حتی اگر سیستم درمان طبق همین فرمول هم پیش برود، باز هم برای 53 درصد از افراد فعلا واکسنی وجود ندارد.

اگر حالا ثبت نام کنیم، کی به دستمان می رسد؟

یکی از ابهام های پیش رو این است که اگر همین امروز سفارش واکسن ما ثبت شود، چند روز بعد به دستمان می رسد؟ مثلا همین دیروز شرکت فایزر هشت محموله ای را که قرار بود از اسپانیا به کشور های اروپایی بفرستد، به تعویق انداخته است. روز های گذشته هم ایالت های مختلف آمریکا از کاهش سهمیه واکسن فایزرشان گلایه می کردند.

اما این کمپانی می گوید نگران این نباشید که ثبت دیرهنگام واکسن خارجی باعث شود که این دارو بسیار دیر به دستتان برسد. 11 روز پیش رئیس این کمپانی در توئیترش نوشت که میلیون ها دوز از واکسن آن ها آماده است، اما لنگ فرایند انتقال کشور ها هستند. از آنطرف پنجشنبه گذشته سفارش ایران برای کوواکس ثبت شد و رئیس انستیتو پاستور گفت که بین 6 تا 8 هفته دیگر آن واکسن ها به ایران می رسند.

اگر این حرف ها درست دربیاید، دیگر لازم نیست کسی نگران این باشد که اسم ایران آخر لیست سفارش کمپانی های خارجی واکسن قرار گرفته است، چراکه بر اساس این حرف ها به نظر می آید ثبت نام دیرهنگام ضربه ای به واکسیناسیون کشور وارد نخواهد کرد.

منبع: فرارو
انتشار: 14 بهمن 1399 بروزرسانی: 14 بهمن 1399 گردآورنده: 20amar.ir شناسه مطلب: 837

به "داستان واکسن های پیشکشی سه میلیون دلاری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "داستان واکسن های پیشکشی سه میلیون دلاری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید